Försvarsmakten · Publicerad 30 aug 2019

Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.
Din arbetsplats är belägen i Karlskrona.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett varierat arbete som bibliotekarie med fokus på undervisning? Vill du vara en del av en ambitiös arbetsgrupp i en spännande utvecklingsfas? Missa då inte möjligheten att söka tjänsten som bibliotekarie på Sjöstridsskolan i Karlskrona.

Biblioteket ansvarar för informationsförsörjningen av Marinen och dess personal samt är en del av den funktion som leder den pedagogiska utvecklingen på skolan. I tjänsten som bibliotekarie ingår undervisning, tjänstgöring i informationsdisk samt katalogarbete. Du är en del av Sjöstridsskolans pedagogiska utvecklingsgrupp och erfarenheter av Blended learning samt Active Learning Classroom är meriterande. Tjänstens innehåll kan förändras över tid för att bäst möta dina erfarenheter och förmågor i kombination med organisationens behov.

Kvalifikationer

* Akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap alternativt annan examen på minst kandidatnivå

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete på akademiskt bibliotek
  • Erfarenhet av undervisning i en akademisk kontext är särskilt meriterande
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra. Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga och kan göra egna prioriteringar och avvägningar i situationer som kräver detta. Med din noggrannhet och ditt engagemang bidrar du till att hålla hög kvalitet på bibliotekets tjänster.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid (40h/v) med tillträdesdatum enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Välkommen med Din ansökan: ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2019-10-06

Vill du veta mera om anställningen kontakta:

Chef Sektionen för information och biblioteksverksamhet: Andreas Nilsson

tel 0766-492533 andreas.l.nilsson@mil.se

Avdelningschef örlkn Henrik Ramner:

tel 070 572 65 85 henrik.ramner@mil.se

Fackliga företrädare är för:

Försvarsförbundet Jimmy Svensson 070-9138745 SACO Andreas Nilsson 0766-492533
SEKO Jan-Anders Nilsson 070-8152256 Officersförbundet Mikael Vinde 076-6347522

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga