Försvarsmakten · Publicerad 2 okt 2019

 • Är du teknikintresserad
 • Har du kunskap och erfarenhet från drift och underhåll av fartyg och båtar
 • Vill du arbeta i nära dialog med Försvarsmakten förband gällande underhåll av fartyg/båtar. Då är detta en spännande utmaning och utvecklingsmöjlighet för dig.
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med tekniska utmaningar och viktiga arbetsuppgifter för att bidra till att förse kollegor med bibehållet sjövärdig materiel, samt göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.
Driftsstyrningskompaniet utformar och upphandlar tekniskt underhåll både förebyggande och avhjälpande underhåll för främst marinens fartyg och båtar, men även för övriga försvargranars marinspecifika materiel och båtar. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga Försvarmakten samt i nära samarbete med Försvarets materielverk och industrin. Avdelningen består av 70 medarbetare fördelade på tre enheter med verksamhet i Karlskrona, Haninge/Berga och Nynäshamn/Muskö. Denna tjänst är placerad i Karlskrona.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftstyrningsingenjör har du ansvar för förebyggande samt avhjälpande underhåll på avdelad mängd av marinens mindre fartyg och båtar. Inom skepptekniska området förväntas du inneha egen kompetens, emedan stöd finns inom egen organisation avseende t.ex. marinelektronik, navigation, vapen, samband och kommunikation. Du bereder underhållsbehov i dialog med förband samt åtgärdar dessa genom att specificera, lägga beställningar samt följa upp leveranser.
Tjänsten är underställd sektionens produktionsledare, men har stora ekonomiska mandat, och du förväntas medelst "uppdragstaktik" i stor utsträckning vara självgående och initiativtagande. Du företräder alltså i vardagen understött sjöförband gentemot civil industri. Du kommer även delta i och lämna tekniskt stöd åt t.ex. FMV produktledningen inom långsiktigt vidmakthållande.

Kvalifikationer
 • För att bli framgångsrik i rollen har du sannolikt en flerårig erfarenhet av yrkesmässig drift och underhåll från fartyg, båtar eller offshore industri. Du är Ingenjör eller har teknisk utbildning på minst gymnasial nivå, eller annan för området relevant utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdigt.
 • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift och behärskar även teknisk fackengelska.
 • Körkort B
Meriterande
 • God kunskap om fartygs systemuppbyggnad, skrov i plast och komposit, samt om varvsproduktion och kvalitetsuppföljning av fartygssystem.
 • Tidigare erfarenhet av hantering av teknisk information i såväl pappers- som digitalt format samt erfarenhet av användning av driftuppföljningssystem
 • God datorvana
 • Erfarenhet från Försvarsmaktens marina system, till exempel i form av tidigare tjänstgöring som tekniker på någon av de marina flottiljerna eller annan del av Försvarsmakten.
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens stödsystem t.ex. LIFT och PRIO.
Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor har du en god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Att väga samman komplex information och visa omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut är något som faller sig naturligt för dig. Vidare är du strukturerad på så sätt att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Rekryterande chef Per Stening 070-557 47 86 per.stening@mil.se
Produktionsledare Karl-Johan Clementson 072-396 56 24 karl-johan.clementson@mil.se

Fackliga representanter
Officersförbundet Mikael Danielsson 0455-86 661
TCO/försvarsförbundet Jimmy Svensson 0455-852 70
SEKO Jan-Anders Nilsson 0457-47 16 18
SACO Lisbet Landin 0455-85 115

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas
I tjänsten ingår tjänsteresor, främst inom Sverige
Arbetsort Karlskrona
Tillträde efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-15. Ansökan ska innehålla CV, ansökningsbrev och referenser.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
15 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga