Försvarsmakten · Publicerad 31 aug

Logistikofficer Stödsektionen Blekingegruppen

Sökande enhet:
Utbildningsgruppen är placerad i Karlskrona och dess främsta uppgift är att utbilda, organisera och administrera Hemvärnets två bataljoner i Blekinge. Utbildningsgruppen har även till uppgift att stödja verksamheten för frivilliga försvarsorganisationerna i Blekinge län samt vara beredd att leda insatser till stöd för samhället i övrigt. Blekingegruppen är en av två utbildningsgrupper som är underställda Chefen för Marinbasen i dess verksamhet.

Hemvärnet har till uppgift att verka över hela konfliktskalan - från stöd till samhället vid svåra påfrestningar i fred till väpnad strid i krig. Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Hemvärnsförbanden är krigsförband med huvuduppgifterna skydda, bevaka, ytövervaka samt kunna stödja samhället vid kris. På detta sätt bildar hemvärnsförbanden en nationell, territoriell basplatta för försvaret och skyddet av Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du skall stödja hemvärnspersonalen och frivilligorganisationerna med materieltillförsel samt materielhantering för de två hemvärnsbataljonerna som håller utbildning och kurser med stöd av Blekingegruppen. Du deltar i arbetet med förnödenhetsförsörjning, förplägnadsbeställningar och övriga materielbeställningar till Hemvärnsförbanden och Frivilligorganisationerna. Du deltar och genomför stöd till Hv-förbanden vid Krigsförbandsövning (KFÖ) och Särskild Övning Förband (SÖF). Du kommer att vara huvudansvarig i PRIO 5/6 avseende materiel, samt handläggare gentemot Hemvärnets musikkår i Blekinge.

Kvalifikationer:
 • Genomförd och godkänd officersutbildning / specialistofficersutbildning (OR 7)
 • Godkänd säkerhetsprövning mot säkerhetsklass 3
 • Logistikutbildning
 • Goda IT-kunskaper
 • Goda kunskaper i PRIO och VIDAR
 • Kunskaper i materielanskaffningsprocessen
 • B-körkort
Meriterande:
 • Kunskaper om Hemvärnet och Frivilligorganisationerna
 • Körkort/Förarbevis CE, D, PB 8, bandvagn
 • ADR utbildning
 • Truckutbildning
 • Kunskaper om Stridsbåt 90 H, mindre båtar
 • Teknisk kunskap om Försvarsmaktens materiel
 • Utbildning PRIO 5/6
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en hög arbetskapacitet och är stresstålig. Det krävs att du är utåtriktad och kan samarbeta med andra människor i olika nivåer. Du ska vara en problemlösare med stor initiativförmåga som snabbt kan omsätta teori till praktik. Du ska även ha god förmåga att arbeta självständigt så som i grupp. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar kring tjänsten kan lämnas av:
Vid frågor om anställningen kontakta HR-generalist Ewa Remskog, 0455-866 68.
Vid specifika frågor kring tjänsten, kontakta chefen Blekingegruppen Kk Peter Laurin 070 302 76 33.

Övrigt:
Arbetsort: Karlskrona / Rosenholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Fackliga representanter:
Officersförbundet, Mikael Danielsson
TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
SEKO, Jan Salomonsson
SACO Lisbeth Landin
Samtliga nås via FM växel 0455-850 00.

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2016-10-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga