Försvarsmakten · Publicerad 19 feb

Basskyddskompaniet ingår i Marinbasen och är utgångsgrupperat i Karlskrona. Vi söker nu medarbetare med profil, kvalifikationer och tydlig vilja att utvecklas mot/som taktisk officer på plutonchefsnivå. Beroende på erfarenhet hos sökande antingen direkt eller på sikt (efter utveckling vid kompaniet) kunna axla rollen som en av plutoncheferna vid kompaniet.
Har du vad vi söker, erbjuder basskyddskompaniet en mycket stor bredd och variation på uppgifter och utvecklingsmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som basskyddsplutonchef är du ytterst ansvarig för plutonens verksamhet och leder plutonen mot kompaniets gemensamma mål.

Huvuduppgifterna utgörs av att planera plutonens verksamhet mot givet mål, effektuera och genomföra planerad och beordrad verksamet, följa upp densamma samt att ansvara för plutonens resurser (personal, mtrl, ekonomi). Vid övning och insats leder du plutonen och i förekommande fall även underställda enheter från eget eller annat förband. Du ingår i kompaniets kompaniledningsgrupp och är högst delaktig i kompaniets utveckling och resultat.

Befattningen är placerad i nivå OF2 (kapten) men vi ser även att du som sökande idag kan vara fänrik/löjtnant med prognos mot kapten.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande till den här anställningen.

Profil på sökande (personliga egenskaper)
 • Naturliga och tydliga ledaregenskaper
 • Lagspelare och mycket god samarbetsförmåga
 • God social kompetens/förmåga
 • God förmåga/föredöme och professionell både som CPA bakom skrivbordet som plutonchef i fält vid träning, utbildning, övning, insats.
Kvalifikationer krav:
 • Genomförd/godkänd officersutbildning (YOP, OP)
 • Utnämnd fänrik, löjtnant eller kapten
 • Körkort B
 • Väl vitsordad tjänstgöring/prognos/utvecklingsomdöme
 • Fysisk prestationsförmåga enligt tilläggskrav grupp B (multitest 175p & fälttest 2 km på 12:30 min)
 • Svensk medborgare
 • Godkänd säkerhetsprövning och registerkontroll
 • Kunna simma minst 200 m samt godkänd livräddning
Önskvärda personliga egenskaper/meriter:
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
 • Arbetsgivarföreträdarkurs motsv
 • Övningsledarkompetenser (SUSA/FUSA)
 • Amf-, säk-, skytte-, spaningsförbandsbakgrund
 • Erfarenhet som chef med personalansvar på plutonsnivå.
Upplysningar om tjänsten:

Vid frågor, mejla till Basskyddskomp-MarinB@mil.se alt kontakta stridsledningschef Kn Ceder, via vxl 0455-850 00.

Övrigt:

Sista ansökning: 2019-02-28

Ansökan: Skall innehålla CV, personligt brev och minst två referenser för att behandlas.

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde: Enl. överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning.

Anställningsform: Tillsvidare, anställningen inleds med provanställning om 6 månader

Arbetstagarrepresentanter:

TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson

SEKO, Jan-Anders Nilsson

SACO, Lisbeth Landin

Officersförbundet, Mikael Danielsson

Samtliga nås via FM växel: 0455-580 00

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet