Försvarsmakten · Publicerad 1 okt 2020

Marinen har inte bara havet som arena, det finns också uppgifter att lösa på land och det är där som Sambandsplutonen huvudsakligen verkar. Våra uppgifter är fullt av utmaningar vilket innebär att ingen dag är den andra lik. Sambandsplutonens uppgifter och kompetenser är efterfrågade och vår princip är att ju mer vi övar och verkar i skarp miljö ju bättre blir vi.

Sambandsplutonen är en del av det Marina Logistikkompaniet. Plutonens huvudsakliga uppgifter är att upprätta och upprätthålla kommunikation med över och underställda förband, till sjöss och till lands, och därmed möjliggöra försörjning av dessa från logistikkompaniet övriga verkansdelar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Upprättar yttäckande samband med exempelvis radio, radiolänk, tråd och SATCOM.
  • Upprättar mobila ledningsplatser.
  • Betjänar sambands- och ledningssystem.
  • Genomför transporter av egen materiel som exempelvis ledningscontainrar.
Kvalifikationer
  • Genomförd militär grundutbildning samt befattningsutbildning inom samband/ledningssystem
  • B - körkort
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift
  • God datorvana
Meriterande
* Lastbilskörkort C

Personliga egenskaper
Just eftersom vi är efterfrågade behöver sambandsplutonen utökas och nu söker vi dig som är social, lyhörd och intresserad av att arbeta med samband samt verka i en tekniskt avancerad miljö. Du behöver tänka utanför ramarna, se lösningar, samarbeta och vara beredd på att växla mellan de uppgifter som plutonen kan komma att kräva av dig, allt från lastbilskörning till att vidmakthålla dina soldatförmågor. Din personliga lämplighet kommer att vara avgörande i vår urvalsbedömning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär provanställning i sex månader och därefter anställning upp till åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år.

Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.
Tillträde efter överenskommelse.
Verksamhetsort: Karlskrona

Information om tjänsten

Plutonchef Kapten Tony Gustafsson 0455-853 43

Information om rekryteringsprocessen
HR-generalist Ewa Remskog 0455-866 68.

Fackliga företrädare
OF MarinB/SSS: Urban Nyman 073- 089 01 96
Försvarsförbundet: Jan Wasberg mailadress: forsvarsforbundet-lf51@mil.se
SEKO: Jan-Anders Nilsson 0457-471634
SACO: Birgitta Strauss 070-812 00 30

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-31. Din ansökan bör innehålla CV, ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt referenser.

Sökord

Soldat, Samband, Systemoperatör, Ledsyst, Signalskydd, Radio, Radiolänk, SATCOM, Krypto
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga