Försvarsmakten · Publicerad 23 juli

SSS lägger grunden till svensk marin förmåga. Fokus för SSS verksamhet är de marina förbandens förmåga till väpnad strid. Detta fokus ska utgöra dimensionerande krav för all utbildning, utveckling och förbandsträning vid SSS och där det önskade slutläget är ökad tillgänglighet med samtränade marina krigsförband.

För personal tjänstgörande vid SSS är det av särskild vikt att ha ett förhållningssätt och attityd i linje med den militära professionen, detta då vi tidvis har ett personalutbyte till följd av tätt samarbete med marina förband, främst utifrån den unika roll SSS har där vi har ett ansvar att utveckla våra medarbetare och kollegor i Marinen.

Vid nautiska sektionen bedrivs utbildning av sjömän och sjöofficerare. Sektionen verkar och utbildar huvudsakligen inom området nautik. Verksamheten bedrivs både genom teoretisk utbildning i klassrum och praktiska övningar i våra simulatorer och med våra båtar.

Har du erfarenhet av arbeta med kvalificerad teknisk utrustning? Har du intresse för Marin verksamhet? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig.
Din arbetsplats är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona. Där kommer du att arbeta i ett arbetslag bestående av cirka 12 personer. Sektionen har en navigationssimulator, en GMDSS (radio)-simulator och skarp radioutrustning med tillhörande antennarrangemang. Nautiska sektionen ingår i Fartygsutbildningsavdelningen där bl.a. Skeppstekniska sektionen, Sjösäkerhetssektionen m.fl. ingår och tjänsten som drifttekniker innefattar även arbeten på andra sektioner vid behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Service och underhåll på våra utbildningsanläggningar som består av bl.a. navigationssimulator och GMDSS-simulator
  • Avhjälpande underhåll på radioutrustning
  • Genomföra nyinstallation, felsökning och reparation av både hårdvara och mjukvara
  • Stödja instruktörer i våra utbildningsanläggningar
Kvalifikationskrav
  • God kunskap inom radio- och teleteknik
  • God kunskap inom nätverksteknik och Windows, samt grundläggande kunskap i Linux
Meriterande kompetenser
- Grundläggande kunskap inom automation/PLC-system
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har teknisk gymnasial bakgrund med goda kunskaper inom IT, nätverk, och radioteknik. Du är öppen och social men kan även agera självständigt. Du har god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning 2018-12-01. Tjänsten omfattar 40 timmars arbetsvecka. Övertid kan förekomma.

Välkommen med din ansökan, samt personligt brev, meritförteckning, referenser och löneanspråk, senast 2018-08-17.

Ytterligare information kan lämnas av chefen för Nautiska sektionen, Patrik Ivarsson: tel 0766-492202.

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel. 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 070-634 75 22
SACO, Andreas Nilson tel. 076-649 25 33

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet