Försvarsmakten · Publicerad Igår 16:57

Sjöstridsskolan (SSS) söker ny lärare i ledarskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum 2020-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ämnet ledarskap är en viktig del av utbildningen för marin personal på alla nivåer. Vi ansvarar för kurser i ledarskap på både grundläggande och fortsättningsnivå såväl internt som på högskolenivå. Våra kurser ges inom gruppbefälsutbildningen, i den grundläggande officersutbildningen (officersprogrammet och specialistofficersutbildningen) samt även för fortlöpande yrkes- och befattningsutbildningar för våra anställda.

Arbetsplatsen är belägen inom Örlogsbasen i Karlskrona, i moderna lokaler med närhet till lektionssalar och simulatorer. Tjänsten utförs huvudsakligen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort. Tjänsten kan även under kortare perioder medföra arbete utomlands.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vill du medverka i att skapa ett utvecklande ledarskap hos våra studerande genom att inspirera och motivera?

Känner du för att vara del i en effektiv arbetsgrupp i en spännande utvecklingsfas präglad av öppenhet, delaktighet och kreativitet?

Vill du handleda andra i sin ledarutveckling och samtidigt fördjupa dina egna redan goda kunskaper inom ledarskapsområdet?

Är du dessutom en person som har erkänt god förmåga att skapa ett effektivt lärande och utveckla sammarbete i dina team?

Då är du kanske just den vi söker!

Kvalifikationer
Du ska ha genomgången Specialistofficersexamen och därefter utvecklat dina erfarenheter under ett antal år, gärna genom att till del ha arbetat inom ämnet ledarskap och pedagogik.

Du ska kunna vara kursansvarig inom ämnesområdet med ansvar för att planera, genomföra (utbilda), följa upp samt utveckla kurser.

Meriterande
Det är meriterande om du har utbildning inom beteendevetenskapliga ämnen t.ex. ledarskap, psykologi, sociologi.

Du ska även ha tjänstgjort vid marina förband de senaste åren.

Vi arbetar med "blended learning" samt "Active Learning Classroom" så erfarenhet inom dessa utbildningsmetoder är meriterande.

Meriterande är även om du har arbetat med Utvecklande Ledarskap(UL) eller Utveckling av Grupp och Ledare(UGL) eller annan processorienterad/upplevelsebaserad utbildning.

Personliga egenskaper
Viktiga egenskaper är att du är öppen, autentisk och kreativ samt att du visar personlig omtanke genom att ge stöd men även vid behov kunna konfrontera.

Du drivs av en vilja att få andra att växa, har god social kompetens och du kan inspirera och motivera din omgivning genom att vara ett gott föredöme. Du är dessutom initiativrik, har god självkännedom samt värnar om god etik.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Övrigt
Tjänsten är en militär tillsvidareanställning på heltid (40h/v) och inleds med 6 månaders provanställning om du inte redan har en tillsvidareanställning inom FM.
Tillträdesdatum enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas, önskvärt att du anger löneanspråk i ansökan.
Tjänsten är placerad på Örlogsbasen i Karlskrona, men kommer under kortare perioder medföra arbete på annan ort.

Ytterligare information om tjänsten kan lämnas av:
Sektionschef, Johnny Landgren, 070-864 38 66, johnny.landgren@mil.se
Avdelningschef, Henrik Ramner, 070-572 65 85, henrik.ramner@mil.se

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson tel. 070-913 87 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 076-634 75 22
SACO, Maria Blasek tel. 073-444 99 63
Anette Levander tel. 072-395 45 48

Välkommen in med din ansökan senast 2020-04-30. Din ansökan bör innehålla ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga