Försvarsmakten · Publicerad 1 nov

SSS söker Administratör till FM DNC

Dykning är för många ett sätt att uppleva undervattensmiljön. För Försvarsmakten är det ett sätt att upprätthålla de operationella förmågorna i undervattensdimensionen. Dykning är riskfylld och utmaningarna ligger i att minimera risk och maximera effekt. Teknikutvecklingen de senaste åren har förflyttat gränserna till mer extrema djup och tider med bibehållen autonomitet, vilket ställer krav på teknisk och fysiologisk förståelse inom området.

Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum (FM DNC) är en av världens modernaste anläggningar för forskning och utbildning inom undervattensarenan. FM DNC är centrat för försvarsmaktens dykeri och är ansvarig för utbildning, utveckling, dykerimedicin och dykerisäkerhet. FM DNC är lokaliserat på Lindholmen i Karlskrona örlogshamn.

Vill du vara en del av FM dykeri har du en unik möjlighet att varar en i gänget som får arbeta med försvarsmakten och andra organisationer som arbetsfält. Du kommer att arbeta med administration, planering med många kontakter och ingår i FM DNC:s stab.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Materieladministration i system Prio; Ex daglig monitorering , behjälplig vid inventering, samla in masterdata.
 • Kursadministration; Beställa resor och boende för föreläsare. Sända ut kallelser och inbjudningar. Beställa lokal kopiering och övrig litteratur. Hantera anställningar och resebeställningar för dykarläkare, tidsrapportera anställningar.
 • Ansvarig för registrering, uppdatera information samt hantera föreläsningsmateriel i datasystemet Its learning.
 • Administrativt ansvarig vid arrangerande av konferenser.
 • Forskningskoordinator; etiska ansökningar, behjälplig vid ansökning av forskningsanslag till navalmedicinska-, ST- och studentprojekt. Koordinera mot universitet och högskolor.
Kvalifikationer:
 • Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet
 • Mycket goda kunskaper i Microsoft Office
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Önskvärd kompetens:
 • Goda kunskaper inom materielmodulen i system PRIO.
 • Erfarenheter av LIFT (LX)
 • B-körkort
Personliga egenskaper:
 • Du har god administrativ förmåga.
 • Du tycker om samarbete och samordning, ser vad som behöver göras.
 • Du är noggrann och har bra ordningssinne
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

Tjänsten är en civil tillsvidare anställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Uppgifter om tjänsten lämnas av:
FM DNC/PlanO Karin Svensson tel. 076-63 99 263

Fackliga kontaktpersoner vid Sjöstridsskolan är för:

Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel. 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel. 070-634 75 22
SACO, Andreas Nilson tel. 076-649 25 33

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2018-11-25.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga