Försvarsmakten · Publicerad 23 juni 2020

Befattningen erbjuder
Anställningstyp: Visstidsanställning, 4 timmars tjänstgöring per vecka under 29 arbetsveckor per år.

Om enheten
Vid Sjöstridsskolans utbildningsenhet bedrivs utbildning av personal för att tillgodose de marina krigsförbandens behov. Verksamheten omfattar utbildning inom grundläggande sjömansutbildning, grundläggande officersutbildning (officersprogrammet och specialistofficersutbildning) samt yrkes- och befattningsutbildning för anställd personal.

Som lärare i Engelska kommer du att arbeta i ett arbetslag om 5-8 medarbetare.

Din arbetsplats är belägen i Karlskrona på Vallgatan i byggnad Bastion Aurora.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt, såväl som tillsammans med annan språklärare, kursansvariga och i lärarlag. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. utbildningsplanering, undervisning samt efterarbete med tentarättning. Arbetet omfattar utbildning i engelska med inriktning inom det sjömilitära området.

Kvalifikationer
* Du har utbildning mot lärare i engelska på gymnasienivå

Meriterande
  • Du har engelska som modersmål och Du har utbildning som lärare i engelska på högskolenivå.
  • Tidigare erfarenhet av lärare/instruktörstjänst
  • Erfarenhet av att arbeta i ItsLearning
Personliga egenskaper
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har en förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ.

Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi strävar efter en jämnare könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Enligt Försvarsmaktens säkerhetsbestämmelser måste all personal genomgå godkänd säkerhetsprövning före anställning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Visstidsanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): 4 timmar/v under 29 arbetsveckor per år
Arbetsort: Karlskrona
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

För upplysning om tjänsten och rekryteringsprocessen kontaktar du:
Olga Lindström Huvudlärare Lärare i engelska tel.nr 0766-492 165
Chefen för Kadettkompaniet, kn Björn Svensson: 0733-24 89 42

Fackliga företrädare:
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson tel 070-674 19 17
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Anette Levander 072-395 45 48 eller Maria Blasek 073-444 99 63.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2020-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga