Försvarsmakten · Publicerad 19 sept

FÖRSVARSMAKTEN

Söker en ny medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och IT-systemförband (FMTIS), vid avdelningen i Karlskrona.

Teleingenjör med inriktning larmteknik (Inbrottslarm-, Passage- och CCTVsystem)

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, underhållsarbete (service) och mindre installationer (utökningar) på våra tekniska bevakningssystem med tillhörande IT-system. Inom Försvarsmakten används ett flertal larm/tillträde och CCTV-system såsom Sentrion S3, Larmnet, Iris, Milestone med flera, samt system framtagna av FMV. I tjänsten ingår även att fortlöpande optimera och förbättra de befintliga systemen samt arbeten i projektform. Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar, jourtjänstgöring kan förekomma. Du måste vara beredd på att delta i systemstödsresor i utlandet. I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter som sker på hög höjd.

Kvalifikationer:
  • Lägst 3-årig gymnasieutbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • God fysik, då en del arbeten kan innebära klättring i master och torn samt.
  • Lägst B-körkort.
Meriterande:
  • Goda kunskaper inom IT, så som nätverksutrustning och servrar med tillhörande mjukvaror.
  • Erfarenhet av dokumentationsarbete i autocad eller likvärdig mjukvara.
  • Yrkeserfarenhet inom området.
  • Kännedom om försvarets utrustningar.
  • Erfarenhet av något eller flera av ovan nämnda säkerhetssystem.
Personliga egenskaper:
Som person är du öppen, serviceinriktad och initiativrik. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar kring befattningen lämnas av:
Avdelningschef Daniel Dahlin 0455-85393, 0708-88 82 71
Tekniska upplysningar om tjänsten lämnas av: Projektsamordnare Simon Wedeborg 0455-85320, 0721-86 17 87.

Övrigt:
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Fackliga företrädare:
SACO-F Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn 070-677 99 21

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-10. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga