Länsstyrelsen Blekinge · Publicerad 8 nov 2019

Om tjänsten

Som chefsjurist på Länsstyrelsen Blekinge har du ett intressant och utvecklande uppdrag. Du ansvarar för rättsligt stöd och rådgivning till hela myndigheten och du samordnar arbetet med föreskrifter och andra styrande dokument med målet att skapa en fullvärdig, likvärdig och rättssäker myndighet. Du har verksamhetsansvar för juristfunktionen som består av 5 personer. Juristfunktionen lämnar stöd och råd i rättsliga frågor och fattar beslut i vissa ärenden och företräder länsstyrelsen i rättsprocesser. Du rapporterar till avdelningschef och länsledningen.

Vem är du?

Krav:
  • Juristexamen med notariemeritering och mycket goda kunskaper inom några av de rättsområden som är relevanta för Länsstyrelsens verksamhet; exempelvis förvaltningsrätt och miljöjuridik
  • Flerårig erfarenhet av rättstillämpning och kvalificerat juridiskt arbete från domstol/annan offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av utredningsuppdrag och utvecklingsarbete
Meriterande:
  • Domarutbildning
  • Erfarenhet som rättschef inom offentlig verksamhet
  • Erfarenhet av författningsarbete
  • Vana vid mediakontakter och att representera verksamhet
  • Kompetens och erfarenhet av arbete med miljöbalken, plan- och bygglagen, civilt försvar eller frågor som rör offentlighet och sekretess
  • Ledarerfarenhet
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som person är stabil, prestigelös och är bra på att samarbeta både internt och med externa aktörer. När du identifierar trender och förändringar i omvärlden kan du bedöma hur dessa kan komma att påverka länsstyrelsens verksamhet. Du är trygg i ditt ledarskap. Du har god förmåga att skapa struktur och kvalitet i en komplex verksamhet. I rollen som chefsjurist blir du länsstyrelsens företrädare både extern och internt och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser att du har mycket god förmåga att bygga förtroende och långsiktiga relationer, att kommunicera utifrån mottagarens behov och skapa engagemang och delaktighet i organisationen. Självklart delar du länsstyrelsens värdegrund att behandla alla likvärdigt och med respekt samt tar ansvar för att myndighetens utövande görs med rättssäkerhet, effektivitet, och tydlighet i fokus.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare.

Om verksamheten

Söker du jobb hos oss drivs du av att ha meningsfulla och samhällsviktiga arbetsuppgifter.

Länsstyrelsen Blekinge skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och vara engagerade i landsbygd och skärgård. Vi arbetar för att göra nytta för länet och det gör vi på uppdrag av riksdag och regering.

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion. I vårt län är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med en aktiv fritid. Länsstyrelsen har kontorslokaler intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/blekinge/
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 dec 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk

Inga fler liknande jobb tillgängliga