Academic Work · Publicerad 17 mars 2021

Är du en person som ser möjligheter och motiveras av förbättringsarbete? Då passar du i denna roll! Här brinner gruppen för att hjälpa andra till smartare lösningar för effektiv informationshantering. Deras största framgångsfaktor är förmågan att se och lyfta fram sina kunders konkurrensfördelar kopplade till kärnverksamheten, låta dem fokusera på dessa och strukturera upp dokumentationen runtomkring. Intresserad? Sök idag, vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Etteplan driver idag flera olika projekt hos aktörer inom energibranschen och behöver nu stärka upp ett av de nuvarande teamen med en dokumentationsingenjör.
Här jobbar du framförallt med VBA-programmering för att automatisera rutiner i Excel, vilket är ett av de vanligaste verktygen inom teamet.

Etteplan erbjuder lösningar inom ett flertal olika områden och i rollen som dokumentationsingenjör kommer du vara delaktig i samt leda hanteringen av anläggningsteknisk information och dokumentation enligt givna processer, rutiner och instruktioner. Ditt dagliga arbete sker i huvudsak i projektgrupper hos kunden, tillsammans med dina kollegor och kundens personal (så som projektledare, drift- och underhållspersonal osv.). Du kommer under din första tid som ny medarbetare att tilldelas en mentor utöver daglig stöttning från projektgrupp.

Du erbjuds
 • Ett arbete med många kontaktytor där du har ett finger med i spelet genom projektets alla faser.
 • En koordinerande roll med högt tempo och varierande arbetsuppgifter. Du erbjuds dessutom en spännande karriärmöjlighet och ett steg in i energibranschen.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter
 • Hantera dagliga dokumentationsärenden inom anläggningsdokumentation, t.ex. sammanställa, arkivera och dokumentera material.
 • Arbeta med ärendehantering, granskningar, uppdateringar, bokning och registrering av information i kundens system, men med förmågan att kunna automatisera och effektivisera arbetet genom kodning i Excel.
 • Utveckla och implementera nya arbetssätt och processer genom digitalisering och automatisering.
Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen med inriktning mot energi- och miljö eller elkraft, alternativt inom maskinteknik eller mekanik med ett tydligt intresse för energibranschen.
 • Är obehindrad i svenska och engelska i tal och skrift då dessa språk används dagligen i arbetet.
 • Du gillar att arbeta i Excel, har erfarenhet av VBA-programmering och känner en tillfredställelse i att automatisera ditt arbete.
Det är meriterande om du erfarenhet från elkraft eller energisektorn och/eller erfarenhet av att jobba med teknisk information- och dokumentationshantering.

Som person är du:
 • Strukturerad
 • Ansvarstagande
 • Initiativtagande
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, minst sex månader. Du anställs som konsult hos Academic Work och det finns goda möjligheter till förlängning och på sikt även överrekrytering hos Etteplan, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet
 • Placering: Karlstad
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Etteplans önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Etteplan är ett globalt ingenjörsbolag med över 3.400 specialister som arbetar efter devisen 'Engineering with a difference'. De är övertygade om att morgondagens tekniska utmaningar kräver nya angreppssätt, och att varje medarbetare är viktiga för att uppnå detta.

Läs mer om dem HÄR!
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Karlstad
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Teknisk skribent

Inga fler liknande jobb tillgängliga