Karlstads Energi AB · Publicerad 14 juli 2021

Vi på Karlstads Energi AB vill ständigt ta nya kliv och utvecklas, vi vill öka vår kompetens och se saker ur nya perspektiv. För att kunna göra det krävs det att vi har engagerade och inspirerande medarbetare som vill vara med och utmana framtiden. För att kunna göra det behöver vi därför nu stärka vårt team med en Bränslestrateg, en ny tjänst i vår organisation!

Om tjänsten
Som Bränslestrateg hos oss kommer du ha det övergripande ansvaret över företagets samlade bränsleförsörjning. Både utifrån det finansiella perspektivet samt lagringsstrategier för att nå våra framtida mål.

Bränslestrategen driver utvecklingen av bränslesortimentet, genom att ha en affärsmässig relation till våra leverantörer, driva våra förhandlingar kring dessa frågor, upprätta avtal, kontrollera, planera, samordna och följa upp all vår bränslehantering.

Att resonera och agera utifrån "just in time" filosofin, är en självklarhet för dig, vilket influerar ditt sätt att arbeta. Du vågar pusha och utmana gamla tankesätt för att nå förbättringar, allt för att optimera och effektivisera bränsleaffären hos oss.

Om dig
För att ta dig an den här rollen behöver du trivas i en strategisk roll, där du kan vara med och påverka. Du trivs i förhandlingssituationer och tänker win-win i allt du gör och drivs av att minska kostnader och göra organisationen mer lönsam.

Du är initiativrik, resultatorienterad och van att sätta dig in i och analysera nya områden för att se förbättringspotential. Du arbetar med stort engagemang och ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är affärsmässig och har en god förmåga att vårda relationer. Genom din kommunikativa sida förmedlar du din kunskap på ett enkelt och pedagogiskt sätt.

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom ekonomi, logistik eller produktion och har kunskap inom avtalsjuridik samt flerårig erfarenhet av affärsförhandlingar. Erfarenhet av att leda stora ekonomiska projekt tror vi också är en förutsättning för att kunna ta ansvar i rollen. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet från skog-, sågverks- eller energibranschen. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Karlstads Energi AB erbjuder produkter och tjänster som gör det enklare för våra kunder att leva ett mer hållbart liv. Vi levererar och producerar förnybar värme och el samt ansvarar för återvinning och miljötjänster. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi verksamheten för att vara hållbara, nära och framåt.

Bland våra 150 medarbetare finns många olika kompetenser, till exempel projektledning, affärs- och verksamhetsutveckling, underhåll, drift och miljökunskap. Karlstads Energi AB är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka en miljard kronor varje år.

Vi omsätter cirka 550 GWh biobränsle, vilket omräknat till bränsleved motsvarar ungefär 270 000 m3fub. I avfallspannan omsätter vi runt 50 000 ton avfallsbränsle per år.

Om processen
I denna rekrytering samarbetar Karlstads Energi med Testhuset. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Åse Granfeldt, 070 220 62 60, ase.granfeldt@testhuset.com eller Andra Elfman, 073 509 38 66, andrea.elfman@testhuset.com på Testhuset.

Välkommen med din ansökan senast den 23e augusti.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 aug 2021
Ort
Karlstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga