Karlstads Kommun · Publicerad 15 dec 2020

Vår uppskattade skoldirektör har bestämt sig för att lämna arbetslivet och gå på afterwork så därför söker vi nu hennes efterträdare. Vi söker en direktör som leder arbetet med att fortsatt utveckla och behålla den fina kvalitén, trevliga arbetsmiljön och de goda resultaten och som tillsammans med våra elever mår bra under utvecklingsresan.

Arbetsuppgifter
Som ledare och förvaltningsdirektör är du ytterst ansvarig för verksamheten som är uppdelad på tre stora skolenheter; Nobelgymnasiet, Sundsta- Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet. Varje skola leds av en gymnasiechef som leder skolans ledningsgrupp. Skoldirektören genomför uppdrags- och resultatdialog med gymnasiecheferna samt leder förvaltningens ledningsgrupp som består av gymnasiechefer, rektor för vuxenutbildningen, HR-chef, och ekonomichef. Ditt uppdrag är att driva och utveckla verksamheten med fokus på att våra elever ska nå goda resultat, höja måluppfyllelsen, öka likvärdigheten och säkerställa den framtida kompetensförsörjningen samt nyfiket kunna möta omvärldens framtida krav på skolan.

Du arbetar övergripande med strategiska frågor i den egna verksamheten men också i samarbete med koncernens övriga förvaltningar och bolag. Du förväntas stå för ett modernt och tillitsbaserat ledarskap, utveckla verksamheten, inspirera och stimulera din omgivning. Det är viktigt att behålla och skapa bra strukturer för dialog med samverkansgrupper och fackliga parter. Du har de pedagogiska frågorna i fokus där struktur och ekonomisk balans är förutsättningar för en väl fungerande verksamhet. Du är medveten om att du själv är en förebild och varumärke för skolan, förvaltningen och kommunen. Skoldirektörsuppdraget omfattar också att ha goda kontakter och samarbete med fristående verksamheter, näringsliv och offentlig verksamhet på orten, regionalt samt nationellt och internationellt. Det regionala perspektivet är mycket viktigt då Karlstad är den kommun i Värmland som har den absolut största gymnasieverksamheten och är den största aktören på den regionala arenan. Samarbetet med övriga kommuner i Värmland är en viktig del av verksamheten och uppdraget.

Vi befinner oss i ett viktigt utvecklingsskede som bland annat innebär att vi snart slår upp portarna för en ny stor gymnasieskola med spännande och moderna lärmiljöer med plats för cirka 2000 elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med pedagogisk inriktning och flerårig erfarenhet av att leda chefer på strategisk nivå. Det är meriterande om du har genomfört den statliga rektorsutbildningen eller annan ledarskapsutbildning. Du har kunskap om lärandet och lärandets villkor och har ett genuint samhällsintresse, god omvärldsorientering samt kunskap inom ekonomi och budgetfrågor. Vi söker dig som har god förståelse för uppdraget och professionen inom förvaltningen och behärskar diskussioner kring komplexa frågor. Ditt ledarskap bygger på att skapa förutsättningar för ett aktivt och engagerat medarbetarskap. Du är en trygg och handlingskraftig ledare och kan med integritet och professionell hållning prioritera och driva rätt frågor. Din lyhördhet skapar goda samarbeten, tillitsfulla relationer där du även har mod att agera ledare i svåra situationer. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet, främst din relations- och ledarskapsförmåga.

Intresseanmälan
Du lämnar din intresseanmälan till denna tjänst genom att klicka på länken här intill och bifoga CV och personligt brev. Sista dag för intresseanmälan är den 11 januari. I denna rekrytering samarbetar Karlstads kommun med Maquire. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Roos, 0723-28 22 53, mia.roos@maquire.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

För ytterligare information kan du även kontakta kommundirektör Ulf Nyqvist , 070 566 10 54, ulf.nyqvist@karlstad.se eller
HR-direktör Gunilla Nilsson, 070 020 84 26, gunilla.nilsson2@karlstad.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för cirka 6 500 elevers utbildning inom gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning på grundskole- och gymnasienivå, yrkeshögskola och svenska för invandrare. Våra skolor står för kunskap, erfarenhet, trygghet, kvalitet och glädje! Våra cirka 650 medarbetare skapar utbildning för alla.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 jan 2021
Ort
Karlstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler jobb från Karlstads Kommun tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga