Professionals Nord · Publicerad 25 maj 2021

Nu söker vi dig som vill ta steget in i ett av Sveriges ledande konsultföretag. Som kvalitetsingenjör erbjuds du en varierad vardag där resor är en naturlig del av tjänsten.

Information om tjänsten

Professionals Nord söker en kvalitetsingenjör. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vårt kundföretag under 6 månader. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se
Som konsult hos Professionals Nord ingår du i vårt konsulterbjudande som bland annat omfattar en dedikerad konsultchef, ett brett nätverk samt att du så klart är omfattad av kollektivavtal med friskvård, tjänstepension osv.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör kommer du arbeta med kravställning, kvalitetssäkring, kvalitetskontroll och kravuppfyllnad såväl internt som hos kunder. Du kommer att vara involverad i upphandling, konstruktion, tillverkning, installation och slutdokumentation i samband med mekaniska installationer, ombyggnationer och reparationer.

I arbetet kommer du jobba mycket med regelverk och standarder som t.ex:
 • Tryckkärlsdirektivet, PED 2014/68/EU
 • Maskindirektivet 2006/42/EG
 • Tryckkärl SS-EN ISO 13445
 • Rörledningar SS-EN ISO 13480
 • Kraftbärande konstruktioner SS-EN 1090
 • Kvalitetsledningssystem SS-EN ISO 9001
 • Kvalitetskrav för svetsning SS-EN ISO 3834
 • Svetsning av järnvägsfordon SS-EN ISO 15085
Vi söker dig som

Som person är du driven och ansvarstagande. Vi tror även att du är en god kommunikatör med god förmåga att rapportera och presentera kvalitetsrelaterade milstenar. Du trivs med att samarbeta i grupp men även självständigt under eget ansvar.

Arbetet sker mest ute hos kund vilket gör att resor kommer vara en naturlig del av tjänsten.

Du har god datorvana och arbetar obehindrat i vanliga datorprogram som tex. Office. Eftersom mycket av arbetet även kan vara mot internationella kunder är det en självklarhet att du behärskar engelska i tal och skrift.

Andra färdigheter, erfarenheter och utbildning som är meriterande är:
 • Utbildning inom svets med IWS, IWT eller IWE certifikat.
 • Utbildning inom oförstörande provning, OFP.
 • Tidigare arbete med CE-märkningKunskaper inom regelverk, standarder som tryckkärlsdirektivet, maskindirektivet, kvalitetsledningssystem ex. SS-EN ISO 9001, SS-EN ISO 3834, SS-EN 1090 respektive SS-EN 15085.
 • Kontrollansvarig enligt PBL samt TR-Stål N och K.
 • Erfarenhet av implementering, utbildning eller processutveckling inom kvalitetsledningssystem ex. ISO 9001, Six Sigma, TQM.
 • Tidigare arbete med kvalitetsuppföljningsverktyg ex. Doors eller likvärdigt.
 • Tidigare arbete med tillverkningskontroll, installationsbesiktning eller annan verkstadsrelaterad kontroll.
Information om kundföretaget

Vår samarbetspartner är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Här är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Sök tjänsten idag, vi behandlar ansökningar löpande!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga