Trafikverket · Publicerad 21 apr 2021

Som Arkitekt IT-infrastruktur på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som infraarkitekt på Trafikverket har du den spännande uppgiften att jobba med Sveriges kanske största och mest komplexa it-infrastruktur. Du ansvarar för övergripande design och planering av våra infrasystem och plattformar. Tillsammans med våra lösningsarkitekter tar du fram IT-infrastrukturlösningar för system - till exempel planering och design och it-miljöer.

Du kommer också att hantera frågor från förvaltare och tekniker som sköter system, it-infrastruktur och it-lösningar. Du interagerar med leverantörer som driver förändringar av strukturen i våra produkter i samband med implementationer, större uppdateringar och versionsbyten.

Utöver det så pågår en digitalisering av myndigheten i stort som ställer nya krav på it-infrastrukturen. Transportanläggningen, bestående av vägar, färjor och inte minst järnväg, har många olika system som under senaste åren har digitaliserats men flera är fortfarande i startgroparna.

Organisatoriskt kommer du att ingå i en grupp med ca 20 medarbetare varav ca 10 är it-arkitekter, samt i virtuella team inom teknikområdet. Vi finns idag på flera platser i landet (Borlänge, Gävle, Uppsala, Karlstad, Solna och Göteborg).

Resor inom Sverige i mindre omfattning ingår normalt i tjänsten.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som vår nya kollega ser vi att du kan lyfta blicken och se på helheten i en komplex teknisk infrastruktur, du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du drivs av utveckling och av att leverera resultat. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är en öppen relationsbyggare som ser innovativa lösningar.

Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller motsvarande aktuell erfarenhet och kompetens inom området som av oss kan bedömas likvärdig.
  • har relevant och aktuell yrkeserfarenhet av tekniskt arbete och design av it-infrastruktur inom följande områden: Configuration Management (CMS/CMDB), ITIL och Service Management, Automation och självserviceportaler, Informationsmodellering.
  • har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
Det är meriterande om du
  • har genomgått specialiserade IT-arkitektkurser - med eller utan certifiering.
  • har yrkeserfarenhet av projektledning.
I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-10

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Cathrine Lindell
0101257037

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Ort
Karlstad
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga