Trafikverket · Publicerad 16 jan

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som assistent inom verksamhet Bilstöd på Förarprov Karlstad har du en viktig roll i att bistå både chef och medarbetare med administrativt arbete. Du kommer vara administrativt stöd till bilstödsutredare i deras dagliga utredningsarbete. Bilstödsutredaren arbetar med att utreda anpassningar av bilar för människor med särskilda behov/funktionsvariationer. I dina arbetsuppgifter ingår t ex att administrera dokument i vårt system W3D3, upprätta ny kompetens och register för hantering av kostnader i samband med anpassningsåtgärder, upprätta register för offerter, ta fram statistikunderlag samt vara behjälplig vid framtagande av nya mallar och dokument. I rollen även ingår vanliga förekommande assistentuppgifter t ex t.ex. kalenderhantering, korrespondens, mötesanteckningar/protokoll, mötesbokningar, fakturahantering samt hotell- och resebokningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning med inriktning administration,ekonomi,kommunikation eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av administrativt arbete inom ärende- samt dokumenthantering
  • har även erfarenhet av administrativt arbete som t ex kalenderhantering, korrespondens, mötesanteckningar/protokoll, mötesbokningar, fakturahantering samt hotell- och resebokningar
  • har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och Word
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • om du har ett tekniskt intresse av fordon/bilar samt förståelse för sammanhang mellan teknik och hur den kan hjälpa till att kompensera en funktionsvariation.
  • har erfarenhet av arbetet med systemet W3D3, Mercur
Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. För rollen krävs att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv samt du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-29

Upplysningar

Rekryterande chef Bert Olsson
0101236149

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 jan
Ort
Karlstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Assistent

Inga fler liknande jobb tillgängliga