Trafikverket · Publicerad Igår 09:05

Arbetsuppgifter
Är du serviceinriktad och tycker om att möta många nya människor? Då kanske det här är jobbet för dig! Till Förarprovskontoret i Karlstad söker vi nu en till kundtjänsthandläggare/ provförättare.

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra många olika kunder. Som kundtjänsthandläggare delar du med dig av information och bemöter våra kunder professionellt för att ge dem bästa förutsättningarna för att visa sina kunskaper.

Du arbetar enligt lagt schema där du alternerar arbete som provförättare och med arbete i receptionen. I rollen kommer du att förrätta kunskapsprov i grupp och i vissa fall enskilt tillsammans med tolk. I samband med kunskapsproven genomför du ID-kontroller. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och svarar på frågor rörande bestämmelser om förarprov mm. Man har även en del administrativa uppgifter som tillkommer. I den här tjänsten ingår till viss del lite resande till våra fyra andra lokala kontor i Värmland för att stötta upp vid eventuell sjukdom.

Rollen kräver att du är trygg i tillämpa regler och vara den som ska stå för vår myndighetsutövning.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du kommer att vara vårt ansikte utåt och därför ser vi att du är utåtriktad och tycker om att möta nya människor. Som kundtjänsthandläggare behöver du enkelt kunna anpassa dig till nya omständigheter och situationer då du hanterar många möten och personliga kontakter med våra besökare. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett tydligt och respektfullt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren. Du arbetar självständigt, och med stark kundfokus för att hitta lösningar som passar både kund och organisation.

Vi söker dig som;
  • har gymnasieexamen
  • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
  • har relevant erfarenhet av arbete med personlig kundkontakt såsom t.ex. i reception, kundtjänst, alternativt annat arbete med kundkontakter som Trafikverket bedömer relevant
  • har goda kunskaper i Officepaketet
  • kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du;
  • har av Trafikverket utfärdat förordnande att förrätta kunskapsprov
  • har minst 6 månaders erfarenhet av att arbeta med kundtjänst eller reception inom statlig myndighet
I den här rekryteringen används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi bidrar till att göra Sverige närmare för tusentals människor varje år.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-08-09

Upplysningar

Rekryterande chef Ann-Christine Juhl
0101242812

SACO Viktoria Andersson
0101231176

ST Ola Längkvist
0101243289

SEKO Mats Hamberg
0101240523
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga