Trafikverket · Publicerad 12 juni 2019

Arbetsuppgifter
Vill du ta chansen att kombinera ledarskap, teknik och sjöfart? Vi söker en sektionschef med tekniskt intresse, goda ledaregenskaper och med erfarenhet från sjöfart.

Som chef för sektion Inland har du ansvar för Högsäterleden och Sund-Jaren-leden med ledernas två lindrivna färjor, tillhörande färjelägen och färjevaktstugor. Du har personalansvar för ett tiotal linbefälhavare och rapporterar till distriktschefen. I tjänsten ingår budgetansvar för sektionen som har en omsättning på ca 15 MSEK.

Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina medarbetare, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och att säkerställa att våra passagerare kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare och kollegor samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Vill du vara med och göra Sverige närmare? Då är det här jobbet för dig!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning med maritim inriktning eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller annan operativ verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har erfarenhet av personalledning med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget och ekonomisk uppföljning
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet som personalansvarig chef
  • har kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet
  • har erfarenhet av fartygsunderhåll
Du skapar delaktighet och engagemang genom ett närvarande ledarskap och god kommunikation. Som sektionschef i Färjerederiet agerar du i linje med våra värderingar för att skapa en god kultur på arbetsplatsen. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Våra sektionschefer arbetar med både personlig arbetsledning och via digitala verktyg och god IT-vana ser vi som en förutsättning i jobbet.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-06-26

Upplysningar

Operativ chef Ellen Norrgård
0101243095

SEKO Åke Ottosson
0101242839

ST Stefan Sörensson
0101232867

SACO Kenneth Toresson
0101238036
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 juni 2019
Ort
Karlstad
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga