Kronfågel AB · Publicerad 19 nov 2021

BUSINESS CONTROLLER Live Operations
Kronfågel står inför en spännande resa och du har möjlighet att vara med och påverka den.

Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara en nyckelperson i verksamheten Live Operations.

Om rollen
Teamet kring Live Operations består av 6 personer och du rapporterar till Head of Live Operations.

I ansvarsområdet som Business Controller ingår att på en operativ och strategisk nivå driva uppgifter och processer för Live Operations i diverse verksamhetsstyrningsfrågor.

En central uppgift kommer vara att bygga upp och stärka verksamheten i samarbete med uppfödarna.

Exempel på ansvarsområden/arbetsuppgifter;
  • Att vara processägare för avräkningar mot Kronfågels uppfödare. Dvs att upprätthålla, utveckla, effektivisera samt fatta beslut kring frågeställningar för avräkningar och bidra som sakkunnig inom området mot intressenter.
  • Ta fram och driva Change Requests (CR) i affärssystemet Microsoft Dynamics AX i avräkningsprocessen.
  • Att som verksamhetscontroller för Live Operations ta fram och följa ersättningsrutiner vid förändringar i skarp insättnings- eller transportplanering samt genomföra beräkningar av ersättningar till uppfödare utanför den vanliga avräkningsprocessen.
  • Allmänt stöd i ”hela kedjan” för Live Operations genom att agera bollplank vid eventuella förändringar och ta fram statistik & material vid avstämning, t.ex. simuleringsmodell till arbete för affärsplan
Kvalitetssäkring av ursprung för data och KPI:er samt sammanställa data och rapporter till våra samarbetspartners

Kompetens
Det är önskvärt med erfarenhet och intresse av ekonomi / animalieproduktion samt att du har en utbildning som tex agronom med inriktning ekonomi, lantmästare eller ekonom med intresse för livsmedel.

Du talar och skriver engelska och svenska på bra nivå.

Du som person
Du är en analytisk person som har lätt för att ta till dig information och kan identifiera kärnan i sammanhanget, identifiera avvikelser, KPIer etc. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt (med framförallt uppfödare). Det är därför viktigt att du är en social person som är lyhörd, kontaktskapande och inger förtroende. Du skapar således långsiktiga relationer och är en god förhandlare.

Du är en kommunikativ, driven och självständig person som söker egen utveckling och som ser fram emot att växa i rollen och därmed ta ett större ansvar.

Tjänsten
Omfattning: Heltid, tillsvidare

Placering: Det finns en stor valfrihet för var du vill arbeta. Verksamheten är förlagd till Valla/Katrineholm, Lund och Stockholm

Start: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakta oss gärna om du har frågor, ansvarig rekryteringskonsult hos AH Executives är Inez Almquist, inez.almquist@ahexecutives.se tel +46737084194.

Att arbeta hos Kronfågel är att vara med på en inspirerande resa. Det händer mycket i verksamheten och utvecklingstakten är hög. Kronfågels värdeord ’Öppenhet, Utmana och Agera nu’ beskriver deras förväntade agerande och samarbete för att nå sin vision.

Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling. Vi ingår i Scandi Standard, Nordens största kycklingproducent med verksamheter i Sverige, Danmark, Irland, Norge och Finland.

Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Manor Farm och Naapurin Maalaiskana. Tillsammans är vi ca 3000 medarbetare. Kronfågel AB har drygt 850 medarbetare och finns i Valla/Katrineholm och i Stockholm. Läs gärna mer på www.kronfagel.se.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 jan 2022
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga