Region Sörmland · Publicerad 24 mars 2020

Kullbersgka sjukhuset Katrineholm

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Primärvårds- och specialistvårdsdietister i Sörmland är organiserade i en dietistorganisation som tillhör länskliniken Paramedicin Sörmland, totalt finns 40 st dietisttjänster i Sörmland. Primärvårdsenheten respektive specialistvårdsenhet har varsin dietistchef med ett tätt samarbete, detta innebär möjligheter att förändra sitt uppdrag under tid. Kullbergska sjukhuset är länets specialistcentrum avseende screeningverksamhet, på sjukhuset är det en familjär stämning.

Katrineholm är en stad med stark tillväxt, här är allting nära med endast 25minuters tågresa från Norrköping, en timma från Stockholm och två timmar till Göteborg.

I Sörmland finns goda möjligheter till att forska via FoUiS centrum. Vi arbetar aktivt med utvecklingsarbete och den egna kompetensutveckling. Vi använder teknik som Bioimpedans, Fitmate (indirekt kalorimetri), kostdataprogram och SenseWear klockor för utredning och bedömning.
  • Kvalitet går före kvantitet
  • Vårt arbete utgår från evidensbaserade riktlinjer och etisk kodex
  • Vi har flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag
  • Regelbundna träffar med dietister inom länet
  • Möjlighet till personalbostäder
Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla öppenvården för diabetes- och hjärtvården i Katrineholm. Sjukhuset har hjärtrehabiliteringsteam med gruppundervisning och praktisk matlagning. Du ingår i diabetesteam, hjärtteam och SSIH team. Du träffar patienter med typ1 diabetes, svårbehandlad typ2 diabetes och håller i kolhydraträkning för patienter.

I tjänsten ingår arbete inom SSIH där patienterna får hjälp av dig med nutrition med ex kosttillägg och parenteral nutrition.

Mottagningsbesök sker på dietistenheten och den praktiska matlagningen i vårt träningskök, sedan finns möjlighet att samboka besök med de andra professionerna på deras mottagningar. Du har individuell nutritionsbehandling, gruppbehandling och information till patienter och anhöriga. Du är en självklar del i dem team som finns.

Du har kollegor på sjukhuset och i primärvården som du kan få stöd i arbetet av. Utöver detta har vi även utbildningsdagar där dietisterna delar med sig av ny kunskap inom nutritionsområdet.

Din kompetens

Du behöver ha god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ingå i team. Du kan planera, organisera och prioritera arbete på ett bra sätt. Du är pedagogisk samt har intresse och vilja att hjälpa andra.
  • Du är legitimerad dietist.
  • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Enhetschef Anna Berglund, 072-142 01 40, anna.berglund@regionsormland.se
Facklig representan Naturvetarna Ida Myrbäck, 016-10 54 24, ida.myrback@regionsormland.se
Legitimerad dietist Linnéa Rûdén, 0150-567 97, linnea.ryden@regionsormland.se
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på dietistenheten!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-04-28.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga