Sofidel · Publicerad 16 feb

Dina arbetsuppgifter

Som Environmental and Process Engineer kommer du med dina kunskaper bidra till företagets fortsatta framgång. Företagets utmaning är att säkra driften, optimera kapaciteten och fortsätta effektivisera verksamheten, samtidigt som vi upprätthåller en god intern och extern miljö. Du ingår i ett team som arbetar inom Kvalitet, Hälsa och säkerhet samt Produktionsledning. Du kommer arbeta för att företagets yttre miljö-, energimål uppnås och samordnas. I rollen som Environmental and Process Engineer arbetar du med företagets ledningssystem för yttre miljö. Vi är bland annat certifierade enligt ISO 9001 och 14001. Systematiskt förbättringsarbete och fokuserat målarbete är viktiga delar i detta arbete.
  • Du deltar i och driver olika projekt och ansvarar för utredningar.
  • Följer upp nyckelparametrar, ansvarar för rapportering inom området och tar fram beslutsunderlag till ledningen.
  • Ansvara för rapportering och skrivelser till myndigheter och leda samt driva tillståndsärenden, bevaka lagstiftningen inom berörda områden, samt att, inom dessa, implementera och uppdatera Sofidels interna styrdokument.
  • Du kommer att sköta kommunikationen, både internt vid exempelvis lagändringar och externt vid kontakt med myndigheter.
  • Du blir en viktig del i förbättringen av vårt systematiska arbete och kommer bl.a. att genomföra risk- och konsekvensanalyser.
  • Du kommer arbeta med optimering av energiförbrukning och utnyttjande av råvaror.
Din profil

Du som söker tjänsten har relevant högskoleutbildning inom t ex miljö, arbetsmiljö, kemi eller livsmedel samt gärna några års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet från kvalitets- och miljöarbete från liknande arbete inom tillverkningsindustrin är meriterande. Du har goda fackkunskaper som du omsätter i verksamheten på ett praktiskt och lösningsfokuserat sätt. Vidare har du goda kunskaper i Office-paketet, och uttrycker dig flytande i svenska och engelska i tal och skrift, då kommunikation både intern och extern är av stor vikt. Som person är du drivande, du kan jobba självständigt och har förmågan att axla bredd och komplexitet i ditt arbete. Du har en positiv inställning och tar dig gärna an nya utmaningar. Vidare är du noggrann, effektiv, kommunikativ och pedagogisk. Centralt för tjänsten är din förmåga att samarbeta med viktiga parter såväl internt som externt, samt din systematiska, analytiska och strukturerade läggning. Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett internationellt bolag som är familjeägt från Italien och som fortsatt kommer att växa, både inom nya och befintliga segment.

Placering är på Sofidel Sweden AB i Kisa. Vi erbjuder ett varierande jobb där du kommer att utforma arbetet självständigt men i ett nära samarbete med kvalitetschef, produktionschef samt fabrikschef och ledning.

Ansökningsförfarande

Tjänsten är 100%, visstid 6 månader med stora möjligheter till förlängning.

Intervjuer sker löpande, så vänta inte med att skicka din ansökan till ansokan.sweden@sofidel.com, sista ansökningsdatumet är 28 Februari 2018. Vi önskar dig varmt välkommen till vårt gäng!

Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Lars Sjögren, Fabrikschef, lars.sjogren@sofidel.com
Anna-Lena Andersson, HR-manager, annalena.andersson@sofidel.com
Michael Rask, Ordförande Unionen Sofidel, michael.rask@sofidel.com
Växel: 0494-150 00
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Tjänsten är på ett framgångsrikt företag inom processindustrin och tillverkar mjukpapper, tissue, som sedan konverteras till färdig konsumentprodukt på plats eller hos andra konverterare inom Sverige och på den internationella marknaden. Företaget ligger i Kisa, ca 5 mil söder om Linköping. Sedan sommaren 2010 ingår företaget i en italiensk koncern som är näst störst på den europeiska tissuemarknaden med ca 6000 anställda och en omsättning på drygt 1,8 miljarder euro.

Vårt företag arbetar för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att våra medarbetare skall vara delaktiga i att skapa en arbetsplats som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
28 feb
Ort
Kinda
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Administration
Rekryteringen hanteras av
Skill

Inga fler liknande jobb tillgängliga