Trafikverket · Publicerad 18 feb

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Drivs du av att förbättra processer och struktur? Gillar du av att utreda och söka? Då är detta tjänsten för dig!

Den 1 juli 2018 började den nya järnvägstrafiklagen gälla i Sverige. Lagen ger transportörer möjlighet till ersättning när Trafikverket orsakar förseningar, så kallad regressersättning. Du ingår i en grupp av sju handläggare, en samordnare, en utredningsledare samt en sektionschef. Du kommer att arbeta självständigt samt i grupp för att säkerställa att arbetet utförs enhetligt och med god kvalitet.

I arbetet som handläggare ekonomisk skada ingår att handlägga, diarieföra och lämna besked i ärenden kopplade till ekonomisk skada på järnvägen. Utredning sker via informationsinsamling i ett flertal olika system. Interna och externa kontakter ingår i arbetsuppgifterna. I arbetet ingår att bidra och delta i utvecklingen av verksamheten.

Resor förekommer i viss mån, särskilt i samband med utbildningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har gymnasieutbildning med ekonomisk eller teknisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har tidigare erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden eller motsvarande
  • har god datorvana
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
Det är meriterande om du
  • kännedom om LUPP, Basun, Lime, Trainplan
  • har erfarenhet av skadereglering inom försäkringsbolag, resebyrå, bank eller motsvarande erfarenhet inom handläggning av ärenden.
  • har erfarenhet av järnväg med inriktning mot avgifter, avtal och/eller trafikledning
  • har juridiska kunskaper inom framförallt skadeståndsrätt
För att lyckas i rollen bör du ha en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är även av vikt att du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har en god samarbetsförmåga vilket visar dig genom att du tillsammans med kollegor utarbetar grund för bedömningar och därefter agera utifrån dessa.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Johnny Tilgrim
0101231882

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Kjell Bergström
0101242670

ST Airi Larsson
0101236243
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga