Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som handläggare myndighetsärende ansvarar du för att handläggning och beslut av myndighetsärenden inom lednings tillstånd sker enligt gällande lagar och regelverk. Du driver dina ärenden självständigt från det att ansökan inkommer till det avslutas. Du tar emot, kontrollerar och administrerar ansökningar, handlägger samt utreder ärenden och fattar beslut.

Vid behov kontaktar du ledningsägare och specialister för att skapa behövliga villkor i beslutet. Efter beslut följer du upp och fakturerar. I arbetet ingår ansvarsområden kopplat till väglagen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en avslutad gymnasieutbildning
  • har erfarenhet av handläggning av ärenden eller motsvarande
Det är meriterande om du
  • har juridiska kunskaper inom exempelvis förvaltningsrätt
  • har erfarenhet från handläggning av ärenden på en myndighet
För att lyckas i rollen som handläggare myndighetsärenden är du mån om att ge professionell service genom att du är lyhörd för din omvärld och bemöter andra med respekt. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Ida Nyborg
0101238426

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga