Trafikverket · Publicerad 18 feb

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som Inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs. Du kommer att arbeta med operativt inköp, vara en del av ett inköpsteam samt stödja Kvalificerad inköpare med inköpsadministration. Du deltar aktivt i inköpsprocessens operativa skeden och arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning. Dessutom genomför du enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd av Kvalificerad inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Verksamhetssupport åt interna kunder är en naturlig del av ditt arbete.

Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggande, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta. I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. Du verkar som affärsstöd med inriktning på inköpens kvalitet och kontraktens totalekonomi samt för uppföljning av leveransen och erfarenhetsåterföring. Aktiv dialog med leverantörer, uppföljning och kvalitetsarbete är en viktig och naturlig del i ditt arbete. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig alternativt är nyutexaminerad och har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom teknik, ekonomi och juridik
  • har erfarenhet av arbete med infrastrukturprojekt, offentliga inköp och/eller entreprenadjuridik
Det är meriterande om du
  • har kunskap inom LOU/LUF och/eller entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av inköpssystemet CTM eller annat inköpssystem
  • har något års erfarenhet som projektingenjör
För att lyckas i rollen som Inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper. Rollen som inköpare kräver god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Maria de la Motte
0101233245

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Ami Åreng
0101258002

SACO Richard Ericsäter
0101232444
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Inköp