Trafikverket · Publicerad 22 okt 2020

Arbetsuppgifter
Vill du vara med och vidareutveckla fastighetsfrågor i ett av Trafikverkets och Sveriges största infrastrukturprojekt, ERTMS (European Rail Traffic Management System)?

Som markförhandlare är du ett av våra ansikten utåt och en viktig länk mellan Trafikverket och enskilda fastighetsägare, kommuner, myndigheter och övriga intressenter som berörs av våra väg- och järnvägsprojekt. I rollen som markförhandlare får du ett stort eget ansvar och kan komma att jobba i investeringsprojekt med både ny- och ombyggnad av väg och järnväg. Du kommer att hantera värderings-, förhandlings- och avtalsfrågor samt ansvarar för fastighetsrättsliga och skadeförebyggande frågor såväl som intrångs- och inlösenfrågor. Du ska därför kunna hantera fastighetsrättsliga dokument som till exempel upprättande av avtal. Därutöver kommer du att delta i lantmäteriförrättningar. Eftersom Trafikverket har flera stora projekt på gång framöver utöver ERTMS kommer du få möjlighet att utvecklas även inom andra projekt.

Arbetet innebär ibland möten utanför kontorstid som samrådsmöten med allmänheten, markägarsammanträden och lantmäterisammanträden. Även resor i tjänsten förekommer, då främst inom Skåne men även utanför till viss del.

Vi jobbar i en lärande organisation där vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter till varandra för att alltid utvecklas.

För oss är det självklart att du ska få en bra start för att lyckas i rollen och erbjuder därför en individuellt anpassad utbildningsplan samt utbildningspaket med kurser för dig som vill utvecklas inom området.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du är en person som har lätt för att ta egna initiativ, är självgående och har mod att driva dina frågor. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor både inom och utanför Trafikverket som till exempel med fastighetsägare, allmänhet och andra intressenter är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga, är bra på att bygga nätverk och relationer samt är en person som inger förtroende.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen om minst 180hp (120p) inom lantmäteri, samhällsbyggnad, jägmästare eller juristexamen med inriktning mot fastighetsrätt. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har arbetat med markåtkomst
  • har vana vid förhandling, avtalshantering och avtalstolkning inom fastighetsområdet
  • har kunskap om och erfarenhet av infrastruktur- och samhällsbyggnadsprocessen
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har B-körkort för manuellt växlad personbil
Det är meriterande om du har
  • erfarenhet av kvalificerat arbete med förhandlingar i infrastrukturprojekt, där förhandling skett löpande utmed en sträcka för att säkra markåtkomst genom frivillig upplåtelse
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla 1:a-intervjuer den 24/11 samt den 3/12 via Skype.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet efter sista ansökningsdag.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-11-05

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Eckre
0101236748

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Civilingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga