Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i vårt projektledningsteam inom Projekt Hässleholm - Lund. Trafikverket ska bygga en ny, dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Hässleholm och Lund som är en länk i en framtida stambana Stockholm-Malmö via Jönköping. Som Projektingenjör i projekt Hässleholm-Lund får du en viktig roll i de utmaningar vi har framför oss. På sikt har du möjlighet att utvecklas mot projektledare.

Som medarbetare i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt kan vi erbjuda stimulerande och kvalificerade arbetsuppgifter med stor bredd och variation. Du kommer vara direkt underställd Teknik- och Miljöchefen i vår projektorganisation men kommer i huvudsak arbeta tätt ihop med vår projektledare lokaliseringsutredning för projekt Hässleholm - Lund samt projektets projektledningsteam. Eftersom vår organisation finns på flera orter kommer tjänsten innebära resor till viss omfattning.

Arbetet innebär bland annat följande:
 • Leda och administrera systematisk styrning och uppföljning av konsultuppdrag tillsammans med våra specialister
 • Bistå projektledaren avseende framdrift och ekonomi i uppdraget
 • Bistå projektledaren i underrättelsehantering i LIME
 • Strukturering och administration i projektledningssystemen
 • Medverka och tillsammans med projektledare företräda Trafikverket i möten med externa intressenter
 • Bistå projektledare med underlagsmaterial för kommunikationsmaterial i samråd med projektets kommunikationsansvarig
 • Bistå projektledare i arbetet med riskhantering
 • Bistå projektledare med underlag till intern månadsrapportering
 • Bidra till att utpekade projektledningsmål uppfylls
 • Tillse att projektets interna arbetssätt, rutiner, instruktioner, metodbeskrivningar, mallar och verktyg används inom uppdraget.
 • Driva och bereda frågor inför projektbeslut
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleexamen 180 hp (120hp) med ingenjörsinriktning, naturvetare, ekonomi eller alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
 • har mycket god kännedom samt vana att arbeta i Office-paketet
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har svenskt medborgarskap
För att lyckas i rollen som projektingenjör är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Vidare har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Tomas Reimer
0101237773

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga