Trafikverket · Publicerad 28 nov

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som Projektledare kommer du ha ett förvaltande ansvar av drift och underhåll (DoU) och reinvesteringar av kraftförsörjningsanläggningar (omformarstationer, transformatorstationer, kopplingscentraler, fördelningsstationer, reservelverk etc.). DoU och reinvesteringarna är utmed järnvägsnätet inom främst Skåne, Blekinge, Småland. Arbetet innebär bland annat planering, upphandling och uppföljning av skötselkontrakt. Vidare ingår upprättande av reinvesterings- och verksamhetsplaner grundat på analyser från bland annat underhållssystem och tillsammans med såväl interna och externa specialister.

Du kommer att driva projekt med visst stöd av projektingenjör. I rollen ingår även administrativt arbete såsom upprättande av skriftliga rapporter (månads, tertial- och års uppföljningsrapporter, konsekvensbeskrivningar, uppdatering av administrativt kopplade dokument etc.) Stor del av ditt arbete är på kontoret.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets eller högskoleingenjörsutbildning om minst 180 hp (120 p) med inriktning mot elkraft eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av ekonomi, budget och resultatuppföljning
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av kraftförsörjningsanläggningar
  • har erfarenhet från att driva projekt
  • har kunskap om entreprenadjuridik
Som Projektledare Elkraft är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Rollen ställer krav på att du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-31

Upplysningar

Rekryterande chef Jörgen Borggren
0101238218

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet