Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket planerar en dubbelspårig järnväg för höghastighetståg och snabba regionaltåg mellan Hässleholm och Lund. Den nya järnvägen skapar möjlighet för snabbare resor mellan storstadsregionerna, smidigare arbetspendling och avlastar Södra stambanan.

I rollen som projektledare i lokaliseringsutredning kommer du att ansvara för en del av kontrakterad konsults arbete med att upprätta lokaliseringsutredning. Du säkerställer att ditt ansvarsområde levereras av kontrakterad konsult enligt beslutad tid, kostnad och innehåll. Tillsammans med övriga i projekt Hässleholm-Lund, ansvarar du för ledning, styrning och uppföljning av konsult. Du arbetsleds av projektledare lokaliseringsutredning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har ingenjörsexamen om minst 180 hp (120 p) inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet från projekt- eller uppdragsledning
  • du ska kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift i det svenska språket
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från arbete i skede järnvägs- eller vägplan och/eller motsvarande kommunal översiktsplanering
  • erfarenhet från leverantörssamverkan
Arbetsuppgifterna ställer stora krav på att kunna skapa struktur i arbetssätt, ledarförmåga och att vara drivande. Hög kommunikativ kompetens efterfrågas liksom god samarbetsförmåga. Du ska även kunna arbeta självständigt och ha lätt för att fatta beslut inom ditt ansvarsområde.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Sara Distner
0101238621

SACO Lennart Askling
0101231508

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga