Trafikverket · Publicerad 18 feb

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en pålitlig, engagerad och modig Utredningsledare till vår enhet Affärsregler och Modeller. Vi är 9 medarbetare som arbetar med ett av Trafikverkets viktigaste tjänstedokument - Järnvägsnätsbeskrivningen!

Vill du vara med och utveckla Sveriges framtida infrastruktur? Som sakkunnig planering arbetar du med att kvalitetssäkra indata, sammanställa, följa upp och analysera resultat kopplat till avdelning Trafiks leveranser. Du agerar i dessa frågor som expertstöd till verksamheten, medverkar i prognosarbetet samt föreslår åtgärder och förbättringar inom främst processen Planera trafik.

I rollen ingår det att hantera och ta fram underlag för särskild statistik till utredningar och uppdrag inom avdelningen. Du analyserar utveckling och trender i transportsystemet och bistår fakturering, regresshantering och reklamationer med underlag. Som en del av arbetsuppgifterna kan du även komma att leda utredningar och uppdrag inom avdelningen samt bidra med din kompetens i externa forum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning statistik och trafikmodeller. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil
  • har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skift
  • har mycket goda kunskaper i Excel
  • Du har erfarenhet av statistik och avancerade beräkningar med hjälp av kalkylprogram
  • Du har arbetat med analyser, prognoser samt stora datamängder där du sammanställt och presenterat resultaten
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet eller kunskap kring kartproduktion
  • har erfarenhet eller kunskap vad gäller programmering med VBA och eller SQL-frågor
  • har erfarenhet eller kunskap vad gäller Business Intelligence och Business Objects
Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och arbetar med stor noggrannhet. I rollen är det även viktigt att du har en kommunikativ förmåga och är en god samarbetspartner samt har en förmåga att arbeta självständigt med en helhetssyn.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Hans Stenbacka
0101231420

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Kjell Bergström
0101242670

ST Airi Larsson
0101236243
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga