Trafikverket · Publicerad 18 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Trafikverket utvecklar sitt arbetssätt för hantering av information om våra anläggningar. Ett verksamhetsövergripande beslut har tagits om att CoClass (f.d. BSAB) ska införas för att upprätthålla en gemensam klassifikation på vår anläggningsdata. Klassifikationssystemet är utformat för att vara flexibelt för att stödja behoven som tillkommer av Tillgångsförvaltning, BIM och Digitalisering mm.

För att utvecklas i önskad inriktning, behöver Trafikverket nu utöka sin kompetens inom området.

Tjänsten innebär ett varierande arbete för att säkerställa en gemensam implementering av CoClass, gemensam struktur och referensbeteckning över hela Trafikverket, och en löpande förvaltning för hållbar och framtidssäkrad lösning.

I arbetet ingår:
 • Operativa arbetsuppgifter som
  • arbeta med att stödja Trafikverkets verksamhet vid tillämpning av CoClass
  • arbeta med att stödja Trafikverkets migrering från befintlig anläggningsstruktur till den nya anläggningsstrukturen
  • arbeta med att upprätthålla en effektiv hantering av ReferensID (stabil identitet)

 • Förvaltande arbetsuppgifter som
  • samordna projektens behov med förvaltningens krav för indelning
  • stödja Trafikverket i sin dialog med Svensk Byggtjänst om förvaltning av CoClass
  • stödja de investeringsprojekt som har frågor avseende kodning av anläggningsobjekt
  • förvaltning av regelverk avseende kodning och registerstruktur

Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleingenjörsutbildning om minst 180 hp eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har något års erfarenhet inom tillämpningsområdet
 • tidigare erfarenhet som stöd till projektledare och datasamordnare eller liknande i ett investerings- eller underhållsprojekt, alternativt jämförbara arbetsuppgifter inom en annan bransch
 • har kunskap om tillämpning för en infrastrukturförvaltare avseende klassifikation och identifikation (enligt ISO 81346)
 • har kunskaper vid användande av principer för Tillgångsförvaltning enligt ISO 55000 i en processorienterad verksamhet
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av produktion, driftsättning och överlämning av infrastrukturprojekt
 • har erfarenhet och kunskap om underhållsverksamhet, dess arbetssätt och IT-lösningar såsom Maximo
 • har erfarenhet av informations- och begreppsmodellering
För att lyckas i rollen som utredare är du initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter. Du har en god analytisk förmåga och identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1