Trafikverket · Publicerad 18 feb

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som utredare med inriktning miljö innebär att genomföra mindre utredningar av åtgärdsalternativ kring riktade miljöåtgärder inom områdena vatten, landskap samt buller och vibrationer, samt att beställa större utredningar. Tjänsten innebär även att stödja nationella planerare vad gäller behovsinventeringar och i strategiska överväganden kring prioriteringar. En stor del av uppdraget handlar om att samarbeta och upprätta kontaktvägar internt för att utredningar av brister och behov i infrastrukturen ska fungera på ett så optimalt sätt som möjligt. Du kommer att jobba i ett team med andra men även självständigt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning miljö eller samhällsbyggnad, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har kunskap om planering av vägar och järnvägar
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
  • har kunskap om miljöfrågor inom något av de områden som omfattas av riktade miljöåtgärder
Tjänsten kräver att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Det är viktigt att du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. God problemlösningsförmåga är ett krav, vilket innebär att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vidare har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-01

Upplysningar

Rekryterande chef Karin Bergenås
0101242065

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
+ Läs mer om jobbet