Trafikverket · Publicerad Igår 12:15

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta som Utredare trafikmiljö i en framtidsbransch? Enheten Trafikmiljö ansvarar för utredningar av nationell och strategisk karaktär såväl inom trafikmiljöområdet och arbete på väg. Framtagning av föreskrifter och regelverk är löpande uppgifter inom enheten. En viktig del är utvecklingen av regionernas arbetssätt inom Trafikmiljö.

Som Utredare Trafikmiljö kommer du medverka i nationella och strategiska utredningar som berör lagar och förordningar som väglagen, trafikförordningen och vägmärkesförordningen. Det kan vara framtagning av riktlinjer och rutiner som behövs utifrån krav på en rättssäker handläggning. Det kan också vara specifika frågeställningar vid bedömning av ärenden. Du kommer utifrån din juridiska kompetens stötta medarbetare inom enheten och regionerna i frågor av juridisk karaktär omfattande ansvar, tolkningar och kravställningar. Arbetsuppgifterna är komplexa då olika lagar och regler påverkar utförande av entreprenader. Arbetet innebär externa kontakter med andra myndigheter, länsstyrelser, kommuner och näringsliv. Du kommer att samarbeta såväl med medarbetare inom enheten som med Trafikverkets jurister.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning juridik alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig relevant yrkeserfarenhet inom väg- och trafikmiljöområdet
  • har goda kunskaper i svenska både vad gäller tal och skrift
Det är meriterande om du
  • har god kunskap om lagar och förordningar inom trafikmiljöområdet
  • har erfarenhet vad gäller juridiskt utredningsarbete
  • har erfarenhet vad gäller utredningsarbete i offentlig förvaltning
För att lyckas i rollen bör du ha en god analytisk förmåga. Som Utredare med inriktning Trafikmiljö bör du kunna arbeta självständigt med komplicerade frågeställningar. Det är viktigt att du är en god kommunikatör vilket visar sig genom en god förmåga att förmedla och förklara komplexa juridiska frågor på ett pedagogiskt vis. Som person drivs du av att lösa problem och ta fram nya arbetssätt. Då arbetet innebär mycket kontakter internt och externt är det också viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-03-10

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Lundin
0101231418

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

SACO Peter Johansson
0101235928

ST Jerk Wiktorsson
0101231104
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 mars
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1