Värmebaronen AB · Publicerad 17 juni 2020

Vill du ha en central roll i vidareutvecklingen av ett tillverkande familjeägt bolag där stämningen är familjär, beslutsvägarna korta och där man tillsammans känner stolthet för bolaget och produkterna? Nuvarande ekonomiansvarig går i pension och Värmebaronen söker nu hennes efterträdare att självständigt driva och utföra arbetet på ekonomiavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Månadsbokslut
 • Löpande redovisning
 • Moms och arbetsgivaravgifter
 • Intrastat och i övrigt förekommande myndighetsrapportering
 • Årsredovisning
 • Konsolidering av moderbolag och dotterbolag
 • Budget
 • Kalkylering av standardpriser och försäljningspriser
 • Likviditetsprognos
 • Vara back up för kund- och leverantörsreskontra och lön.
Kvalifikationer och erfarenhet:

För att klara rollen bra behöver du ha arbetat ett antal år och vara helt självgående i samtliga delar av redovisning och bokslutsarbete. Du bör ha förståelse för kalkylering och har du erfarenhet från producerande bolag är det en stark merit.

Personliga egenskaper:

Du är engagerad, nyfiken och vill vara nära verksamheten. Eftersom du är ensam på avdelningen behöver du vara självgående, ha driv framåt och inte dra dig för att aktivt söka ny information. Du bidrar till den trevliga stämningen men är inte rädd för att ifrågasätta och säga vad du tycker. Du har ett analytiskt sinne och kan dra slutsatser av de siffror du arbetar med.

Vad erbjuder företaget dig?

Värmebaronen är en stabil och trygg arbetsgivare med låg personalomsättning. En kultur som kännetecknas av entreprenörsanda och stolthet. Tonen är skämtsam och hjärtlig men också skarp när det gäller. Beslutsvägarna är korta och du får vara delaktig och bidra med din kunskap.

Placeringsort: Österslöv, Kristianstad

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Värmebaronen startade sin verksamhet 1975 och är nu en av Sveriges ledande tillverkare av värmeanläggningar. Man är unika i branschen då samtliga produkter konstrueras och tillverkas i Sverige. Stora investeringar har gjorts i modern maskinpark för att möta konkurrensen från lågprisländer.

Företagets positiva utveckling har belönats med bland annat Dagens Industris Gasellpris som ges till företag med god tillväxt och lönsamhet. Värmebaronen har också tilldelats priser för sin strävan att utveckla och tillverka miljövänliga produkter.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller kandidatansvarig Viktoria Asp 073 748 20 92 , viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga