Akzo Nobel AB · Publicerad Idag 00:00

AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 32 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom AkzoNobel, som är världens största färgföretag samt en ledande producent av specialkemikalier.

Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion.

Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen.

Nu söker vi fler medarbetare för att kunna växa och driva produktionsanläggningarna på ett sätt som bidrar till större volymer, högre kvalitet och nöjda kunder.

Om tjänsterna

Vi söker ett antal skiftoperatörer för arbete i våra fabriker för framställning av Silicasol, Alkalipellets och separationsprodukter (Kromasil). Vi kommer både att behöva ersätta personal som går vidare till andra tjänster inom anläggningen och för att förändra skiftsystemet till ett gemensamt kontinuerligt 6-skift för alla fabriker. I vår nya organisation kommer en gemensam skiftledare att ansvara för personalen i alla fyra fabrikerna, totalt 10 personer per skift, där man i tillägg till sin specifika placering i en fabrik också kommer att ta ansvar för gemensamma system och arbetsuppgifter på anläggningen under ledning av skiftledaren.

Arbetstiden är heltid och arbetsformen kommer att vara kontinuerlig skiftgång (6-skift) med tolvtimmarsskift. Ett skiftlag består av 2 eller 3 processoperatörer, vilka regelbundet växlar arbetsuppgifter under skiftet/perioden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


Som processoperatör i våra anläggningar har du ett nära samarbete inom skiftlaget och tillsammans skall skiftlaget köra produktionsanläggningen i enlighet med upparbetade rutiner och med styrning via styrsystem i DeltaV. Vi arbetar både med kontinuerlig och batchvis produktion och arbetsuppgifterna är en blandning av manuella arbetsuppgifter och rondering i fält, styrning och övervakning via panelarbete, uppföljning och rapportering av produktionen, provtagning och analyser av produkter och kringsystem.

Vi har ett ständigt fokus på hälsa, säkerhet och miljö och kräver att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Vi arbetar även med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation genom att ta på dig större ansvar och nya arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete som processoperatör. Befattningen kräver mycket hög ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.

Formella kvalifikationer:
  • Teknisk utbildning inom process/drift tekni
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Goda datorkunskaper - Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande.
  • Erfarenhet av arbete med LEAN är meriterande
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper;

Du är en stabil och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka skiftlagets kompetens samt bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig

Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas - både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition - att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Ytterligare information

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vår rekrytering sker fortlöpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg, här finner du vår fullständinga annons, det är också här du lämnar en ansökan:


https://www.akzonobel.com/careers/vacancies/160005bq

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
AkzoNobel creates everyday essentials to make people's lives more liveable and inspiring. As a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, we supply essential ingredients, essential protection and essential color to industries and consumers worldwide. Backed by a pioneering heritage, our innovative products and sustainable technologies are designed to meet the growing demands of our fast-changing planet, while making life easier. Headquartered in Amsterdam, the Netherlands, we have approximately 45,000 people in around 80 countries, while our portfolio includes well-known brands such as Dulux, Sikkens, International, Interpon and Eka. Consistently ranked as a leader in sustainability, we are dedicated to energizing cities and communities while creating a protected, colorful world where life is improved by what we do.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga