Essity Hygiene and Health AB · Publicerad 11 okt 2019

Till Essity i Lilla Edet söker vi nu en Business Controller med erfarenhet från tillverkningsindustri som kan stötta upp i controllingavdelningen, främst med implementeringen av en ny struktur inom SAP. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals/EQonomy på heltid och är tänkt att starta omgående. Uppdragslängden sträcker sig fram till årsskiftet med chans till förlängning.

Ditt uppdrag
Essity Hygiene & Health AB Edet Bruk är en fabrik och internationellt distributionscenter som tillverkar och hanterar mjukpapper till konsumenter och storförbrukare. Arbetsplatsen är belägen i Lilla Edet och lokalt finns ca. 400 medarbetare. Controllingavdelningen i Lilla Edet består idag av tre personer, en Site controller och två Unit controllers. Du kommer att rapportera till Johan som är Site Controller.

Under stundande förberedelser för kommande år är man i behov av att stärka upp kompetensen kring ekonomisystemet SAP samt behöver administrativt stöd kopplat till förändringar i ekonomiuppföljningen. Under året har man arbetat med att ta fram kartan för en ny struktur som ska implementeras i ekonomisystemet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Nu söker vi därför en interim Business controller som har spetskompetens kring kostnadsallokeringar i SAP och som kan genomföra de administrativa uppgifterna samt löpande ge rekommendationer om systemets användning i tätt samarbete med den lokala controllingavdelningen. Vi söker någon som i stort är självgående i systemet och som kan överföra de planer som tagits fram i teorin till praktisk användning i systemet. Du kommer att arbeta med allt från kostnadsallokering, ny struktur för kostnadsställen, nytt sätt att ta fram budget samt i viss mån administration av work centers i relation till plant maintainance- modulen.

Önskvärda kvalifikationer
  • Erfarenheter från implementation av SAP
  • Erfarenhet från användning av SAP i produktionsmiljö
  • Tidigare användning av transaktioner som, men inte begränsat till; KP06, KP26, KPSI, KSPI, CK40N, KS02, OKEON, KSH2
  • Förståelse av principer för aktivitetstyper och dess användning
  • Både teknisk systembakgrund samt ekonomibakgrund är meriterande
Din bakgrund och personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Business controller hos Essity är det fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av controlling, och företrädelsevis från en producerande verksamhet. Kanske har du arbetat som Cost controller eller liknande tidigare. Du behöver ha en god förståelse för ekonomi och kunna förstå hur man sätter upp en budget. Primärt är dock din kompetens av SAP då inte enbart ska implementera beslutade ändringar utan även upplysa övriga i gruppen kring dessa delar.

Då du kommer att arbeta tätt med ditt controllerteam och andra delar av organisationen är det viktigt att du har förmåga att kommunicera och kan flagga för saker i tid. Detta uppdrag ställer krav på att du är strukturerad och administrativt lagd. Då Essity är en internationell organisation behöver du ha goda kunskaper i engelska.

Som person är du professionell och redo att bidra med din kompetens och erfarenhet för att stötta dina kollegor, samtidigt som du vågar utmana dig själv och ditt team. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya organisatoriska strukturer, roller och arbetsuppgifter och du drivs av att arbeta självständigt. Du arbetar proaktivt och lösningsfokuserat och planerar och organiserar ditt arbete väl. Som person är du positiv, tillmötesgående och har ett prestigelöst sätt.

När du blir en av oss
Tiden på Wise Professionals/EQonomy ska vara den roligaste i din karriär. Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Kayser (lisa.kayser@wise.se, 076-0001860) och konsultchef Alexandra Cederqvist (alexandra.cederqvist@wise.se, 073-5216560).

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken - modig - proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2019
Ort
Kungälv
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Konsult

Inga fler liknande jobb tillgängliga