Lecor Stålteknik AB · Publicerad 3 juli

Lecor Stålteknik levererar kundanpassade och unika lösningar till industri- och byggsektorn. Basen för projekten är stålkonstruktioner som tillverkas på företagets egna anläggning i Kungälv. Ett viktigt produktområde, inom affärsområdet bygg, är byggstommar. Absoluta merparten av affärsområdets kunder finns idag inom Sverige. Vi söker nu en senior försäljningsansvarig till affärsområde Bygg.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och kreativt arbete med ansvar för försäljning och kalkylering av både större och mindre projekt. I rollen kommer du ha mycket kundkontakt och ansvar för att driva affären från ax till limpa. Du gör förstås inte allt själv utan du arbetar tillsammans med ett team på ca 15 personer, bestående av projektledare, konstruktörer samt vår personal inom produktion. Lecor arbetar ofta med komplexa projekt som kräver att man gemensamt i gruppen bedömer kalkylerna för genomförandet.

Du skall arbeta aktivt med att utveckla affärsområdet genom en proaktiv kundbearbetning, hitta nya affärer samt bidra till företagets produktutveckling och erbjudande mot marknaden. Du är även involverad i leveransfasen och löser eventuella problem i pågående projekt. Vårdandet av befintliga kunder är en viktig del i arbetet.

Försäljningsfunktionen svarar direkt under VD och du har ca 1-2 resdagar varannan vecka, tjänstebil ingår i tjänsten. Företaget har korta beslutsvägar och du kommer vara mycket delaktig i företagets framtida utveckling. Placeringsort är Kungälv.

För att passa för tjänsten tror vi att du är högskoleingenjör (maskin, bygg) eller har arbetat dig till motsvarande kompetens. Du behöver ha god vana av att läsa ritningar och ha erfarenhet från anläggningsarbete (stål och betongstommar). Du behöver ha mycket god erfarenhet av projektbaserad försäljning där du på ett självständigt sätt drivit affärer från första kontakt till avslut. Att räkna på anbud och skriva kontrakt känns som en naturlig del i ditt arbete.

Personliga egenskaper som känns viktiga är hög servicekänsla, analytisk, strukturerad, driv att göra affärer samt ha en god samarbetsförmåga. Vad gäller språkkunskaper behöver du vara flytande i svenska samt ha goda kunskaper i engelska.

I denna rekrytering samarbetar Lecor med Jerrie. Välkommen med CV och personligt brev via jerrie.se. För frågor, välkommen att kontakta Martin Dahlberg på 0763-170741. Sista ansökningsdag är den 12 augusti.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Lecor Stålteknik, som grundades 1965, tillverkar broar och industristommar men erbjuder också prefabricerade stålleveranser till byggprojekt. Lecor är en kapacitetsresurs för byggsmeder och ger möjlighet även för mindre stålföretag att leverera och montera stål till större byggprojekt. Företaget omsätter 120 Mkr, har 40 anställda varav 15 tjänstemän och är lokaliserat i en mycket modern produktionsfastighet i Rollsbo, Kungälv.

Sedan 2010 är Lecor ett dotterbolag till det börsnoterade BE Group som är ett av Europas ledande, oberoende handels- och serviceföretag inom stål, armering, specialstål, rostfritt stål och aluminium. BE Group är etablerat i åtta länder i norra Europa med Sverige och Finland som största marknader. Koncernen har cirka 10 000 kunder inom bygg- och verkstadsindustrin. 2016 omsatte koncernen 3,9 miljarder kronor och har ca 750 anställda.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 aug
Ort
Kungälv
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Rekryteringen hanteras av
Jerrie AB

Inga fler liknande jobb tillgängliga