ALK Abello · Publicerad 13 juli 2020

Regulatory Affairs i ALK Nordic ansvarar för registreringsärenden, biverkningsrapportering, medicinsk information och kvalitetssäkring i de nordiska länderna. I dagsläget består avdelningen av 3 personer och tillhör avdelningen Scientific and Regulatory Affairs. Arbetet sker i nära samarbete med andra kolleger i den nordiska organisationen och med vårt huvudkontor i Danmark.

ALK Nordic har vuxit under de sista åren, och vi behöver därför rekrytera ytterligare en medarbetare med ansvar för underhåll av våra registrerade läkemedel i Norden samt för daglig hantering av biverkningsrapporter och reklamationer.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill arbeta med ändringsärenden till våra läkemedelsmyndigheter och med biverkningsrapportering på ett dotterbolag.

De regulatoriska arbetsuppgifterna har fokus på översättning av produkttexter och framtagning av artwork till läkemedelsförpackningar av företagets produktportfölj. Det innebär högkvalitativa översättningar, anpassningar av texter enligt lokala bestämmelser och att ansvara för implementering av produkttexter och förpackningsmaterial på den nordiska marknaden.

Tjänsten innefattar även arbete med produktinformationstexter för publicering på Fass.se och Felleskatalogen.no, samt omvärldsbevakning av nya regulatoriska krav.

Arbetet med biverkningar och reklamationer innebär i huvudsak registrering, rapportering och uppföljning av inkomna rapporter från sjukvård, apotek och allmänhet. Andra arbetsuppgifter är att medverka vid hantering av marknadsundersökningar, sociala media och hemsidor.

Din bakgrund:
Lämplig bakgrund är apotekare, receptarie, sjuksköterska eller annan naturvetenskaplig utbildning med erfarenhet inom läkemedelsindustrin, apotek, sjukvård eller liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom Regulatory Affairs med produkttexter/läkemedelsförpackningar eller med biverkningsrapportering.

Mycket goda kunskaper i minst ett nordiskt språk (helst svenska) och engelska. Intresse för hantering av data och texter i olika databaser är ett krav. God kommunikationsförmåga, självständighet, noggrannhet, sinne för detaljer och samarbetsförmåga värdesätts.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad vid vårt nordiska kontor i Kungsbacka, Sverige.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Frågor och ansökan:
Frågor om tjänsten besvaras av Ann-Mari Eriksson, Senior Regulatory Affairs Manager, eller Åsa Åman, Pharmacovigilance Manager på telefon 0300-185 45.

Låter detta som ett spännande jobb för dig ser vi fram emot att få din ansökan samt CV senast den 21 augusti
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga