FAIVELEY TRANSPORT AB · Publicerad Igår 00:00

Lockas du av att få arbeta inom kvalitetsområdet i ett globalt företag med mycket hög teknisk kompetens? Har du dessutom skinn på näsan samtidigt som du är självgående och engagerad kan detta vara rätt möjlighet för dig. Det går fantastiskt bra för oss och vi behöver därför förstärka vår kvalitetsavdelning med en driven och motiverad Project Quality Engineer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Project Quality Engineer arbetar och ansvarar du framför allt för att:
  • säkerställa att Advanced Product Quality Plan processen genomförs enligt rutin och respekteras
  • hålla en kontinuerlig kunddialog
  • interna och externa FAI'er genomförs med godkänt resultat
  • leda avvikelsehantering och uppföljning av projektrelaterade kvalitetsproblem
  • se till att projektkvaliteten prioriteras inom organisationen
  • säkerställa variablerna i projekten inför Project Validation Committee
  • nödvändig dokumentation finns tillgänglig
  • ändringshantering respekteras gällande både ECR/ECO och PCR/PCO inom projekten
  • erfarenhetsåterföring internt och externt
Tjänsten är på heltid med placering i Landskrona. Avdelningen består av 12 personer och du ingår i ett team om tre Project Quality Engineers och rapporterar till vår Kvalitetschef. Då tjänsten ställer krav på vissa resor (ca 10-15 övernattningar per år inom framför allt Europa) är viss flexibilitet avseende arbetstid och körkort ett krav.

Bakgrund och personliga egenskaper

Vi har möjlighet att anpassa tjänsten utifrån vilken erfarenhet/bakgrund du har. Kommer du direkt från universitet eller högskola är det viktigt att du har en teknisk utbildning och uttagen examen. Vidare ser vi gärna att du har någon form av kunskap inom kvalitetstekniker och förmåga att kunna tolka en ritning. Har du istället längre, för tjänsten relevant, arbetslivserfarenhet är det en förutsättning att du nyligen arbetat inom industriell produktion, har erfarenhet av kvalitetsrevision, god kunskap i processframtagning och processändringar samt erfarenhet av kvalitetstekniker som Six Sigma, QRQC, APQP, FMEA, FTA, 8D etc. Oavsett erfarenhetslängd är obehindrade kunskaper i både svenska och engelska ett krav liksom utmärkta kunskaper i MS Office.

Som person har du ett stort engagemang, drivkraft, integritet och pondus. Du är tekniskt intresserad, initiativkraftig och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du arbetar strukturerat, kan leda och fördela arbete samt har förmågan att hantera och prioritera parallella projekt utan att känna dig jagad. Du är en god administratör som förstår när det är good enough och har lätt för att kommunicera med både kunder och kollegor. Sist men inte minst uppskattar du ett positivt arbetsklimat och gör ditt bästa för att själv bidra till en både positiv och trevlig stämning på jobbet.

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink via 0705-540 342 alt. helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson via 0705-540 504. Vi arbetar med urvalet löpande och vill därför ha din ansökan redan idag. Du ansöker om tjänsten genom denna länk: https://comcube.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:112917/

Ansökan tas endast emot via denna länk. Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Faiveley är en global aktör inom järnvägsmarknaden och erbjuder kunder inom tågbranschen ett brett produktsortiment inom luftkonditionering, dörrsystem, elektromekanik, elektronik, bromssystem, koppel och efterföljande komplett underhållsservice under produkternas livscykel. Företaget har ca 6 500 anställda i 25 länder och en omsättning på 1 miljard euro. Vår styrka ligger i att erbjuda och leverera ett komplett utbud av standard- och kundanpassade lösningar baserade på mångårig erfarenhet av världsledande forskning och utveckling samt egen produktion. Huvudkontoret finns i Paris, Frankrike, med dotterbolag i Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Australien. Faiveley Transport AB i Landskrona tillverkar, utvecklar och marknadsför blockbromsar och bromsregulatorer samt utför service, underhåll och uppgradering/ombyggnad av kompletta bromssystem, koppel, dörrsystem, luftkonditionering samt elektronik för ett brett spektrum av tåg, lok, vagnar, tunnelbanevagnar och spårvagnar inom Norden. Vi är idag 190 anställda och har en omsättning på ca 400 MSEK.
+ Läs mer om företaget