SJR · Publicerad 1 nov 2021

Alfdex är ett ungt företag med gamla anor. Tekniken kommer från Alfa Laval som var med och utvecklade produkten. Sedan 2004 har Alfdex utvecklat och producerat flera generationer av separatorer, som effektivt renar utsläpp från tunga fordon såsom lastbilar och bussar. På så sätt bidrar vi, tillsammans, till en bättre miljö. Produktionen sker till största delen i Landskrona men vi har även en växande verksamhet i Kina. Kunderna är den globala lastbilsindustrin, med flera världsledande namn som Mercedes-Benz, Volvo och Scania. Det är utvecklande och kul att arbeta på Alfdex, vi är nästan 200 anställda som drivs av genuin framåtanda och stolthet över vårt hantverk. Företaget ägs idag till 50% av Alfa Laval och 50% av Concentric AB. Läs gärna mer om oss på www.alfdex.com

Arbetsbeskrivning
Som financial controller på Alfdex kommer du att ha en viktig roll på ekonomiavdelningen men även ha mycket samarbete med IT-avdelningen. Det kommer att vara ett tydligt fokus i tjänsten på att vidareutveckla rapporteringsvägar och flöden. Alfdex har produktion i Landskrona och Kunshan, Kina samt bedriver utvecklingsarbete i Tumba. Tjänsten är placerad i Landskrona och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Lageravstämningar och hantering av anläggningsregister
  • Bokslutsjusteringar
  • Kontoavstämningar
  • Rapportering
  • Frekventa kontakter med ägarnas koncernekonomiavdelningar i Birmingham, UK och Lund samt med kollegor i kinesiska dotterbolaget.
  • Involverad i budget och prognosarbete.
  • Arbeta med processtänk i våra affärssystem och supporterande system
Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har en högskoleutbildning inom företagsekonomi och 3-5 års erfarenhet som financial controller med liknande arbetsuppgifter. Du har erfarenhet och kunskaper i redovisning och har med fördel arbetat i ett internationellt producerande företag. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Du har ett stort IT- och systemintresse och erfarenhet av större affärssystem, du är strukturerad och kan lätt förstå och följa processer. Har du erfarenhet av Medius flow eller Microsoft Dynamics AX är det meriterande.

Som person är du samarbetsorienterad och har lätt att kommunicera med alla avdelningar. Du är prestigelös, vetgirig och intresserad av att driva förändringar.

Vidare är du analytisk och har förmåga att lösa problem och göra rimlighetsbedömningar.

Du är en nyfiken och positiv person med hög ambitionsnivå och känsla för teamwork och en stark vilja att göra skillnad för företaget.

På Alfdex finns det en aktiv personalförening och du kommer till en stabil, trygg verksamhet. Här är vi stolta över våra värderingar "Alfdexandan" och vi har en ärlig och öppen dialog och tar gemensamt ansvar för vårt företag.

Ansökan
I denna rekrytering har Alfdex valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@sjr.se. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Financial Controller
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga