Lidingö Stad · Publicerad 8 mars

Vi söker en VA-ingenjör/planerare till VA-enheten inom Teknik- och Fastighetsförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med såväl drift- och underhållsfrågor som utveckling av verksamheten i nära samarbete med VA-ingenjör, GIS-ingenjörer, projektledare och entreprenörer. Kontakter med externa konsulter är också en viktig del i arbetet då verksamheten är en beställarorganisation.
Du ansvarar för uppföljning av dricksvattenkvalitet, VA-anläggningar och dagvattenfrågor ur VA-huvudmannens perspektiv. Du ansvarar dessutom för kontakten med exploatörer kring ledningsdragning gällande ledningskapacitetsfrågor och flödesmodellering.
I rollen som planerare svarar du bl a för att ta fram planer och beslutsunderlag avseende VA-ledningssystemets förnyelse- och utbyggnadstakt, reducering av tillskottsvatten och dricksvattenfrågor. Du ska fortlöpande följa upp planer och utifrån behov upprätta kostnadsbudget samt investeringsbudget.
Genom vårt verksamhetssystem kommer du att följa upp trender, resultat och resursförbrukning för att skapa beslutsunderlag till investerings- och förnyelseplaner.

Kvalifikationer

Vi tror att du har mycket goda kunskaper inom teknik motsvarande ingenjörsutbildning inom väg och vatten, samhällsbyggnad eller inom annat likvärdigt område.
Vi ser gärna att du har god kunskap och erfarenhet av verksamhetsområdet med inriktning på VA-ledningsnät och abonnentfrågor såsom VA-juridik samt god datorvana och B-körkort.
Erfarenhet av anläggningsentreprenad/byggentreprenader och projektledning är meriterande liksom god förståelse av ekonomisk uppföljning.
För att trivas i rollen har du en god samarbetsförmåga, långsiktighet och förmåga att driva egna processer. Du kan organisera och se delarnas betydelse för helheten.
I arbetet ingår presentation, information och kommunikation, vilket kräver en kommunaktiv förmåga samt erfarenhet av och en förmåga att kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

Lidingö Stad

Teknik- och fastighetsförvaltningen inom Lidingö stad arbetar med förvaltning och utveckling av kommunala fastigheter, vägar, parker och naturområden, vatten och avlopp, avfall samt trafik. Lidingö stads VA-anläggningar består av spill-, dag- och dricksvattenledningar, pumpstationer, tryckstegringar och vattentorn.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag. I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
3 apr
Ort
Lidingö
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Rekryteringen hanteras av
Poolia