Pro Astri AB / Käppalaförbundet · Publicerad 5 maj 2020

Chef Teknisk information, Käppalaförbundet

Vill du vara med oss på vår resa att utveckla
Käppalaförbundets tekniska informationshantering? I en nyinrättad chefsroll får du ansvar för att etablera och utveckla Käppalaförbundets enhet för teknisk information. Vi erbjuder dig ett arbete i en stabil organisation med ett långsiktigt uppdrag och som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.


Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva växande medlemskommuner. Käppalaförbundet står inför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren, som en följd av utökade kapacitetskrav och ett nytt verksamhetstillstånd som innebär att förbundet förändrar reningsprocessen i den befintliga anläggningen.

Den intensiva utvecklingsfasen ställer stora krav på att förbundets tekniska kravhantering är effektiv och att den tekniska informationen är tillgänglig och korrekt. Vår målsättning är att den tekniska informationshanteringen ska bidra till säker drift, till relevanta och korrekta underlag i våra investeringsprojekt och till standardiserade och kvalitetssäkrade arbetssätt.

Käppalaförbundet inrättar nu en ny enhet för teknisk information och som chef får du ett övergripande ansvar för att samordna och utveckla den tekniska informationshanteringen inom verksamheten. I dagsläget finns tre heltidskonsulter som påbörjat arbetet med att identifiera behov och att planera aktiviteter framåt.

Ditt uppdrag innebär:
  • Ansvar för att bygga upp enheten för teknisk information med budget- och personalansvar samt arbetsledning och kravställning av konsulter.
  • Ansvar för att driva ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete som leder till effektiva rutiner och processer, tydliga flöden och standardiserade och enhetliga arbetssätt.
  • Systemägarskap för Käppalaförbundets underhållssystem och dokumenthanteringssystem.
  • Ansvar för förbundets arkiv med anläggningsdokumentation, anläggningsregister, CE-dokumentation med mera.
  • Ett nära samarbete med och stöd till produktionsavdelning och projektavdelning i teknisk informations- och systemrelaterade frågor.

Du ingår i produktionsavdelningens chefsgrupp och rapporterar till produktionschefen.

Din arbetsplats är i Gåshaga, på Lidingö, där Käppalaverket och förbundets samtliga medarbetare har sin placering. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Din profil

Vi söker dig som har relevant högskole- eller civilingenjörsexamen alternativt gedigen erfarenhet från en liknande roll. Du behöver ha goda kunskaper och flerårig erfarenhet av teknisk informationshantering, gärna i en övergripande roll. En lämplig bakgrund är från processindustrier som till exempel VA, kraft/värme, olja, läkemedel eller från konsultverksamhet. Du kan ha arbetat i roller som chef eller projektledare, som underhållsansvarig för underhållssystem, som technical writer/communicator eller som uppdragsledare inom konsultverksamhet.

Du behöver ha viss ledarerfarenhet och intresse för ledarskap och vi ser det som meriterande om du har tidigare chefserfarenhet. Du bör även ha ett tekniskt intresse och en bred teknisk förståelse.

Som person är du handlingskraftig med god förmåga att självständigt och proaktivt driva frågor framåt. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift och kan på ett pedagogiskt sätt få fram och förankra ditt budskap. Du har intresse av och förmåga att samarbeta och få med dig andra för att tillsammans arbeta mot uppsatt mål. Helhetssyn och analytisk förmåga krävs i rollen för att kunna identifiera verksamhetsbehov och sätta dig in i olika perspektiv liksom god förmåga att strukturera, prioritera och följa upp.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och tillgång till vårt eget gym. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa till vår konsult på ProAstri, Karolina Öberg, på telefon 070-745 67 66.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via
Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Välkommen med din ansökan, som du lämnar på www.proastri.se under "Aktuella uppdrag", senast den 12 Juni. Intervjuer kommer att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 70 anställda i en organisation med hög trivsel och låg personalomsättning. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.
+ Läs mer om företaget

Inga fler jobb från Pro Astri AB / Käppalaförbundet tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga