Försvarsmakten · Publicerad 17 okt

Vi söker dig som vill jobba med omväxlande och självständigt arbete i team med Försvarshälsans (FH) övriga personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som fysioterapeut/sjukgymnast ska du bedöma, behandla, rehabilitera samt kunna förebygga skador i rörelse- och stödjeapparaten för rekryter, elever och anställd personal. Vidare förekommer utbildning och rådgivning i stor omfattning vilket är en viktig del i det preventiva arbetet. Arbetet sker såväl ute i verksamheten, som i behandlingsrummet och i träningslokalen.

Kvalifikationer
 • Leg fysioterapi/sjukgymnast med god klinisk erfarenhet i yrket
 • God erfarenhet av diagnostik och behandling inom rörelse- och stödjeapparaten
 • God erfarenhet av preventivt arbete och belastningsergonomi
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer
 • Vidareutbildning inom OMT, OMI och/eller Mc Kenzie (MDT)
 • Utbildning inom idrottsmedicin
 • Utbildning inom belastningsergonomi
 • Dokumenterad erfarenhet av bedömning och behandling av idrotts- och belastningsrelaterade skador
 • Kunskap och intresse inom träningsrehabilitering, att aktivt vägleda patienterna i sin rehabilitering
 • Yrkeserfarenhet inom företagshälsovård
 • Erfarenhet av utbildning och rådgivning
 • Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet alt intresse att driva projekt
Personliga egenskaper

Du kommer att arbeta i en organisation med omväxlande och självständigt arbete och i nära samarbete med Försvarshälsans övriga personal som också innefattar en fysioterapeutkollega. Flexibilitet, social kompetens och god samarbetsförmåga liksom god fysik är en förutsättning för tjänsten. Du förväntas vara drivande i belastningsergonomiska frågor, både inom företagshälsovård och rehabilitering.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt

Anställning: Civil befattning, tillsvidare, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Arbetsort Såtenäs.

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation. Tjänsteresor förekommer.

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschef för FH Eva-Britt Leijon, 0510- 47 72 39 och till fysioterapeut Agneta Hansson 0510-47 72 32.

Ring gärna kontaktpersonerna för ytterligare information.

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 61 44 00

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 05

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson tfn 0510 - 47 77 08

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-21. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som fysioterapeut/sjukgymnast är du placerad vid Försvarshälsan som ingår i flottiljstaben. Försvarshälsan består idag av tio personer och Du kommer att ingå i vårt hälsoteam bestående av företagsläkare, flygläkare, företagssköterska, sjuksköterskor, psykolog, hälsopedagog, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjör samt medicinsk sekreterare.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 90 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet