Försvarsmakten · Publicerad 25 sept 2020

Är du en flygtekniker som önskar att arbeta i en spännande miljö vid Skaraborgs flygflottilj - F7?

Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma. 1. Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. 12.Flygunderhållskompaniet och flygverkstad.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som flygtekniker kommer du att arbeta med underhåll, modifiering och reparationer på främst JAS 39 Gripen-systemet med ingående apparater. Huvudsakliga arbetsuppgifter är tyngre flygunderhåll (base) på JAS39 Gripen och där du kommer att tillhöra Flygverkstad Såtenäs som består av cirka 65 personer. Du kommer att få utbildning på våra system och certifieras på JAS 39 Gripen. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden. I ditt arbete ingår även att upprätthålla en god fysisk standard. Med anställningen i Försvarsmakten följer en skyldighet att utbildas och tjänstgöra i såväl nationella som internationella insatser.

Kvalifikationer
 • Godkänd utbildning på flygtekniskt skolsäte med påbyggnad till flygtekniker, som är godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147, eller av FlygI godkänd utbildning.
 • Uppfyller kraven för att efter genomförd praktik, erhålla Certifikat kategori B1.1.
 • Svenskt medborgarskap
 • Körkort klass B
 • För anställning krävs godkänd härdplastundersökning (genomförs i samband med anställning)
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet av militärt flygunderhåll
 • Flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML
 • Typkurs JAS 39 C/D
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten
 • Genomförd värnplikt eller GU/GMU
 • Godkänd Basic Training
Personliga egenskaper

Vi värdesätter stor noggrannhet, flexibilitet, högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga. Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga då vi arbetar i arbetslag bestående av 4-6 medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev
 • Cv med referenser
 • Aktuella behörigheter
 • Gymnasiebetyg samt ev betyg från högskola/universitet
 • Intyg/betyg från annan meriterande utbildning
Övrigt
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning (för ej redan anställda i försvarsmakten)
 • Typ av befattning: Civil
 • Omfattning: 100%
 • Arbetsort: F 7 Såtenäs
 • Tillträde enligt överenskommelse
Förfrågningar om befattningen kan göras till :

Chef Flygverkstaden: Martin Sävhage 0708-870087

Chef Flygplanverkstad: Eivon Robertsson 0510-477011, 0708-168335

Stf C Flygverkstad: Ewelina Hansson 0510-477012, 0732-016845

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga