Försvarsmakten · Publicerad 18 feb

Vi söker dig som vill vara logistikhandläggare på logistikenhetens beredningsavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som logistikhandläggare kommer du att arbeta med och ansvara för planering, beställning och uppföljning av materiel inom logistikområdet. Du kommer även att ansvara för inventering och redovisning av enhetens materiel i gällande datasystem. I rollen ingår även att tillsammans med verksamhetssäkerhetschefen vara ansvarig för att sammanhålla garnisonens inspektioner gällande brandfarliga vätskor och explosiva varor. Tjänsten kommer innebära arbete i såväl projektform och tillfälligt sammansatta arbetsgrupper som självständigt arbete.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av logistikarbete där inriktningen varit planering och uppföljning
  • Mycket goda kunskaper i Office-paketet
  • Mycket goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift i svenska
  • Goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift i engelska
  • Körkort B
Meriterande kvalifikationer
  • Tidigare yrkeserfarenhet i Försvarsmakten eller annan myndighet
  • Kunskap om Försvarsmaktens administrativa stödsystem, t.ex. SAP och LIFT
Personliga egenskaper
Som logistikhandläggare hos oss har du en god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Du är driven, har en god samarbetsförmåga och du tycker om att skapa goda relationer och bygga förtroende. Du har förmågan att se möjligheter och utvecklingsområden. Det krävs också att du har en hög integritet, är lyhörd och arbetar strukturerat.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställning: Civil befattning, tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetsort: Såtenäs
Lön: Individuell lön tillämpas

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till avdelningschefen för logistikberedningen, Håkan Persson, tfn 0510-47 75 92.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som logistikhandläggare ingår du i Logistikenheten. Det är en ny enhet under flottiljchefen som bland annat omfattar verksamheter inom förnödenhetsförsörjning och teknisk tjänst samt miljö, fastighetsfrågor och hälso- och sjukvård. Enheten består av drygt 50 medarbetare och omfattar såväl ledning, samordning och genomförande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet