Försvarsmakten · Publicerad 29 nov

Är du intresserad av tekniskt arbete?

Vill du vara med och öka försvarsmaktens operativa förmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans gör vi tekniskt underhåll på JAS39 samt all dess kringutrustning.

Arbetsuppgifter

Som säkmattekniker genomför du förebyggande och planerat underhåll på flygburen säkerhetsutrustning som hjälmar, flytvästar, isolerdräkter, nödutrustningspackar, radioapparater mm. Då utrustningen gått sönder genomförs avhjälpande underhåll i form av reparationer. Du tillpassar utrustningen till nya piloter och besättningsmedlemmar. Som anställd i försvarsmakten deltar du i en insatsorganisation där fortlöpande utbildningar, militära övningar och fysisk träning ses som en naturlig del i ditt arbete.

Kvalifikationer/Krav

Civil
Svenskt medborgarskap
Godkänd säkerhetsprövning
Körkort lägst klass B
Fysiska krav finns för att kunna medverka vid insats och för att kunna krigsplaceras
Vara beredd att genomföra internationell insats då Försvarmaktens anställda har den skyldigheten reglerad i sina anställningskontrakt

Meriterande kvalifikationer

Även om den som anställs kommer att utbildas för tjänsten, är tekniskt gymnasium eller motsvarande utbildning med teknisk inriktning meriterande
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper
Hållbar i organisationen. ( bedömning om förutsättningar för en längre tids anställning i försvarsmakten)

Personliga egenskaper

För säkmattekniker är det viktigt att man är kvalitetsmedveten, tekniskt intresserad och strukturerad då tjänsten ställer höga krav på säkerhet och problemlösning. Då vi ofta löser uppgifter tillsammans med andra ställer tjänsten också höga krav på flexibilitet och förmågan att samarbeta med andra.

Övrigt

Provanställning i 6 månader som därefter övergår i tillsvidareanställning.

Tillträde: enl.ök.

Arbetsort: Såtenäs

Förfrågningar om befattningen eller rekryteringsprocessen kan ställas till Lt Daniel Haglind 076-8443397

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller tfn 0704-614400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson tfn 0510-47 77 08

SACO, Ulf Svensson tfn 0510-47 74 05

Välkommen med din ansökan senast 2019-01-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

1.Flygunderhållsenheten är den enhet som sköter förebyggande och avhjälpande underhåll på våra Gripenflygplan, samt all den underhållsutrustning som hör till flygplanen. Vi sköter även den dagliga flygtjänsten med klargöring och beredskapshållning. Våra uppgifter är främst riktade nationellt men även internationella uppdrag kan förekomma.1.Flygunderhållsenheten består av en enhetsledning samt 11. och 12.Flygunderhållskompaniet. Varje flygunderhållskompani indelas i en kompaniledning samt tre plutoner, varav säkmaterieltjänsten organiseras inom 113. Resp 123.Ammunitions- och basmaterielplutonen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet