Försvarsmakten · Publicerad 14 sept

Vi söker dig som vill jobba som Yrkesinformatör på Skaraborgs flygflottilj.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker dig som har god kunskap om Försvarsmakten och som brinner för att berätta om dina erfarenheter och om din utbildning. Som Yrkesinformatör vid Skaraborgs flygflottilj F 7 är du förbandets och försvarsmaktens ansikte utåt. Det innebär att du måste ha en god social- och samarbetsförmåga samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Arbetsuppgifterna består bland annat i att informera på skolor, bemanna och planera deltagande vid mässor och evenemang samt förbereda och ta emot studiebesök vid förbandet. Yrkesinformatörerna arbetar även med relationshantering i vår kundvårdsdatabas (CRM) samt med rekryteringskommunikation via sociala medier.

Kvalifikationer
 • Du har genomfört militär grundutbildning (GU, GMU eller värnplikt)
 • Du har erfarenhet av att skriva för webb och i sociala medier
 • Du har goda kunskaper om Försvarsmaktens organisation och uppgifter
 • Du har B-körkort
Meriterande
 • Du har arbetat som GSS
 • Du har genomfört internationell insats
 • Du har ett eller flera förarbevis i försvarsmakten
 • Du har utbildning och/eller erfarenhet inom kommunikationstjänst
 • Du har utbildning och/eller erfarenhet inom fotografering
Personliga egenskaper
 • Kommunikativ och lyhörd
 • Initiativtagande och självgående
 • God förmåga att se nya möjligheter när det gäller att förmedla information
 • Ett gediget intresse och engagemang för försvarsmakten och kan agera som ambassadör för hela organisationen och vår verksamhet
 • Värderingar som överensstämmer med försvarsmaktens värdegrund
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Arbetsort: Såtenäs
Tillträde: snarast
Anställningsform: inom ramen för avtal om tidsbegränsad anställning av kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS) inom försvarsmakten.

Kontaktperson

Linda Tengdahl, Rekryteringskoordinator F 7 linda.tengdahl@mil.se
0708-311 839

Fackliga representanter

Officersförbundet OFR/O, Ronny Hagman tfn 0510 - 47 78 39
SACO, Sara Odh, tfn 0510 - 47 71 60
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson tfn 0510 - 47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510 - 47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23. Din ansökan skall innehålla CV med minst två referenser samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval och intervjuer sker löpande vilket innebär att annons en kan komma att tas bort innan sista ansökningsdatum.

Som yrkesinformatör är du placerad vid HR-avdelningen (A1-funktion) som ingår i flottiljstaben. HR-avdelningen består av 17 medarbetare och avdelningens arbetsområde omfattar strategisk och operativ personaltjänst. Vi jobbar bl.a. med bemanning, lönebildning, personalförsörjning, rekrytering, arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling och friskvård.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Visa var