Försvarsmakten · Publicerad 20 jan

Arbetsuppgifter

Arbeta som flygplatsman/kvinna på flygplats Karlsborg. Arbetsuppgifterna inkluderar flygplatsräddningstjänst, fälthållning vinter/sommar, vård av fordon och materiel. Delta i övningar samt upprätthålla beredskapstjänst.

Kvalifikationer
 • Körkort lägst klass B.
 • Gymnasieutbildning och/eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig.
 • Uppfylla fysiska och medicinska krav för rök- och kemdykning enligt AFS samt vara simkunnig.
 • Uppfylla Försvarsmaktens fysiska krav
 • Gott ordningssinne samt god servicekänsla.
Meriterande
 • Brandmansutbildning.
 • Inneha körkort klass CE.
 • Erfarenhet av liknande/annat arbete in försvarsmakten.
 • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning med godkänt resultat.
 • Hjullastare/truckförarbevis.
 • Vana att arbeta på flygplats.
Personliga egenskaper

Som person trivs du med att jobba självständigt och i grupp, där du är drivande och söker lösningar på de problem som uppkommer. Du har hög stresstålighet. Det är mycket viktigt att Du är noggrann och vill arbeta i en föränderlig arbetsmiljö.

Som person är Du positiv, utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och dina personliga egenskaper.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsplats: Karlsborg
Tillträde: 2019-07-01
Lön: Induviduell lönesättning.

Test av fysiska krav genomförs innan provanställning upphör.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01. Din ansökan ska innehålla CV, personligtbrev och intyg för fordonsbehörighet och GMU.

Upplysningar om tjänsten

Kn. Daniel Högberg 0510-477932
Lt. Claes-Åke Eklund, 0505-451012

Fackliga representanter nås samtliga via växeln på 0510-47 70 00

OFR/O Jan Möller
OFR/S Per Gunnarsson
SACO Ulf Svensson
SEKO Kurt Ragnarsson

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga