Försvarsmakten · Publicerad 23 aug

Verksamhetssäkerhetsofficer till Skaraborgs Flygflottilj

Skaraborgs Flygflottilj är en av flygvapnets insatsflottiljer. Flygflottiljen opererar JAS 39 Gripen samt Flygvapnets transport och specialflyg. Utöver detta utbildas vid flottiljen svenska och utländska flygförare mot JAS 39 Gripen. Flottiljen ansvarar även för supportgrupperna i Ungern och Thailand samt för den svenska personalen vid Heavy Airlift Wing i Ungern.

A3 i Flottiljstaben stödjer C F 7 med ledning av planerade och uppkommande händelser inom främst det innevarande verksamhetsåret. Andra uppgifter inom A3 är handläggning inom områden som försvarsplanering, mobilisering, aktivering, beredskap, insatser, stöd till samhället och verksamhetssäkerhet.

Arbetsuppgifter:
Verksamhetssäkerhetsofficer inom mark- och sjösökerhetsområdet. Detta innebär att du inom området verksamhetssäkerhet är ansvarig direkt under förbandschefen för att leda det lokala verksamhetssäkerhetsarbetet. Du är sammanhållande för alla befattningshavare i förbandets verksamhetssäkerhetsorganisation. Din uppgift är att jobba förebyggande inom området och analysera olycksrisker bl.a. inför och under övning och insatser. Arbetet innebär också utredning av tillbud/olyckor kopplat till verksamhetssäkerhet samt att genomföra uppföljning och revision inom egen organisationsenhet.

En av dina arbetsuppgifter är att företräda flottiljen i HKV Säkerhetsinspektion verksamhetsäkerhetsmöten inom marksäkerhets och sjösäkerhet. Du ska också vara behjälplig med andra förekommande uppgifter inom A3 och Flottiljstaben.

Kvalifikationer:
 • Fast anställd, kontinuerligt tjänstgörande i Försvarsmakten med accepterad internationell arbetsskyldighet.
 • Väl vitsordad tjänstgöring.
 • Yrkesofficer, OR 8 alt. genomförd OF-2 utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
 • Skall självständigt kunna genomföra kvalificerat stabsarbete.
 • God erfarenhet inom verksamhetssäkerhets arbete.
 • God erfarenhet av att arbeta i digitala stödsystem.
 • Noggrannhet och ansvarskänsla.
 • God samarbetsförmåga.
 • God förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på svenska och gärna även på engelska.
Meriterande:
 • Erfarenhet av/utbildning i olycksutredning.
 • Kunskap om Försvarsmaktens verksamhetssäkerhetsarbete.
Personliga egenskaper:
Noggrann och strukturerad samt ha ett gott ordningssinne. Du måste ha god samarbetsförmåga, lätt för att skapa kontakter och vara förtroendeingivande. Du är kommunikativ och lyhörd. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Typ av befattning: Militär, OR8
Omfattning: 100%
Tillträde: snarast eller efter överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Såtenäs

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
C A3 Annika Löfgren Lundqvist, tel 0510-47 71 18, 070-234 98 65
Flottiljförvaltare Niklas Pettersson, tf Verksamhetssäkerhetsofficer, tel 0510-47 86 00, 070-882 45 63

Fackliga representanter:
Officersförbundet OFR/O, Håkan Sköld, tfn 0510 - 47 77 28
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SEKO, Per Andersen, tfn 0510 - 47 70 75

Sista datum för ansökan:
2016-10-02.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga