Sigma Recruit · Publicerad 17 mars 2020

Är du en erfaren projektinköpare med teknisk kompetens och erfarenhet inom konstruktion? Drivs du av att skapa långsiktiga affärsrelationer i en unik bransch med kundanpassade produkter och lösningar? Motiveras du av utmaningen att effektivisera och arbeta med besparingar som ger minskad kostnad på inköp?

Lidan Marine växer och vi söker nu en erfaren projektinköpare till vår verksamhet i Lidköping där vi arbetar med skapande, genomförande och driftsättning av kundanpassade vinschlösningar.

Din vardag
Som projektinköpare hos oss arbetar du tvärfunktionellt med interna som externa kontaktytor och du hanterar såväl tekniska som kommersiella frågor i våra projekt.

I rollen ingår att

  • leverantörssäkra produkter och leveranser samt utvärdera leverantörer
  • förhandla nya och befintliga leverantörsavtal samt upprätta samarbeten med nya leverantörer
  • säkerställa, ta hem och bygga upp lager av material inför projekt
  • upprätta och följa upp tidsplaner hos leverantörerna
  • säkerställa att inköpsprocessen flyter på enligt tidsplan
  • delta i projektmöten tillsammans med konstruktion, produktion och projektledare
  • granska de tekniska underlagen och gå igenom dessa med leverantör
  • kontinuerligt uppdatera vårt affärssystem
  • utveckla och förbättra våra processer - såväl med interna som externa aktörer

Du kommer arbeta nära tekniken där du har tät kontakt med våra konstruktörer och projektledare och är bryggan mellan leverantör och konstruktion genom hela projektet.

Tjänsten är placerad i Lidköping och du kommer ingå i ett team med ytterligare en projektinköpare samt en avropare. Du rapporterar till vår Chief Operating Officer (COO).

Vem är du?
Du som söker har några års erfarenhet från motsvarande roll och du har med fördel en teknisk bakgrund från konstruktion inom mekanisk produktion/tillverkning. Det är viktigt att du förstår teknik och ritningar. Vi ser gärna att du har någon form av civilingenjörsutbildning och då gärna inom teknik eller industriell ekonomi.

Du har goda kunskaper inom Officepaketet och du behärskar både svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Som person är du självgående och gillar att ta ansvar. Du är initiativtagande, handlingskraftig och van vid att arbeta lösningsfokuserat. Du trivs med att arbeta i team och har ett prestigelöst förhållningssätt. Vidare är du trygg i dig själv, du inger förtroende samt är duktig på att utveckla och bygga affärsrelationer.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Petra Sivefäldt på
e-post petra.sivefaldt@sigma.se eller telefon 0730-42 83 82.

Varmt välkommen med din ansökan på www.sigmarecruit.se/jobb. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt dock senast 12 april.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Lidan Marine AB säljer, utvecklar och levererar elektrisk och hydraulisk vinsch- och hanteringsutrustning främst för marina tillämpningar.

Vi arbetar på en global marknad inom våra affärssegment Offshore, Naval, Marine och Industry.

Hos oss arbetar du nära verksamheten och blir en del av ett engagerat team. Du får stora möjligheter att självständigt driva och planera ditt arbete. I den här tjänsten kommer du ständigt ställas inför nya spännande utmaningar och det finns goda framtidsutsikter för dig inom företaget.

Läs mer om oss på www.lidanmarine.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
12 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Inköpare

Inga fler liknande jobb tillgängliga